Hovězí tatarák se sušenými rajčaty a granátovým jablkem od FoodMILLblog

Hovězí tatarák zná každý a každý z nás má rád ověřenou českou klasiku. Ovšem tento tatarák je víc “fusion”, vzájemně kombinuje prvky rozdílných kulinářských tradic, přičemž výsledek nelze jednoznačně zařadit ani do jedné z kuchyní. Zkuste své kamarády překvapit jinou “fusion” chutí a zariskujte se mnou.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 150 g hovězí svíčkové (nejlépe vyzrálé 10 dnů)

  • 8 mini kusů nakládaných koktejlových okurek M&S

  • 6-8 ks nakládaných polosušených rajčat v olivovém oleji

  • 1 šalotka

  • 2 kapary

  • 10 g strouhaného parmazánu

  • vyloupané granátové jablko

  • hrst rukoly

  • hrubá mořská sůl

  • hrubý černý pepř

  • extra panenský olivový olej

  • opečené bruschetty

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Hovězí maso si vytáhneme z lednice a necháme min. 30 min. v pokojové teplotě. Nakrájíme si jej na drobné kostičky, poté nožem třeme maso do libovolné směsi (já mám radši, když je tatarák nahrubo). Koktejlové okurky nakrájíme najemno společně se šalotkou, sušenými rajčaty a kapary. Všechno důkladně promícháme, zakápneme podle chuti olivovým olejem a osolíme, opepříme a necháme v lednici 10 minut odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme bruschetty v troubě na olivovém oleji s pepřem. Pečeme je do zlatova.
  3. Poté vyndáme směs tataráku z lednice a znovu jej zamícháme. Zkontrolujeme chuť, slanost a konzistenci. Do směsi můžete také přidat najemno nastrouhaný parmazán, který chuť příjemně zjemní.
  4. Tatarák servírujeme na velkém talíři s nakládanými okurkami, různě pohozeným granátovým jablkem, rukolou, parmazánem a křupavými bruschettami. Navrch ho ještě zakápneme olivovým olejem. A jako doplnění všech chutí si nalijeme plnou skleničku lahodného a krémového šampaňského - Oudinot Brut.
  5. Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.