Ingredience
150 g hovězí svíčkové (nejlépe vyzrálé 10 dnů)
8 mini kusů nakládaných koktejlových okurek M&S
6-8 ks nakládaných polosušených rajčat v olivovém oleji
1 šalotka
2 kapary
10 g strouhaného parmazánu
vyloupané granátové jablko
hrst rukoly
hrubá mořská sůl
hrubý černý pepř
extra panenský olivový olej
opečené bruschetty
Postup
- Hovězí maso si vytáhneme z lednice a necháme min. 30 min. v pokojové teplotě. Nakrájíme si jej na drobné kostičky, poté nožem třeme maso do libovolné směsi (já mám radši, když je tatarák nahrubo). Koktejlové okurky nakrájíme najemno společně se šalotkou, sušenými rajčaty a kapary. Všechno důkladně promícháme, zakápneme podle chuti olivovým olejem a osolíme, opepříme a necháme v lednici 10 minut odpočinout.
- Mezitím si připravíme bruschetty v troubě na olivovém oleji s pepřem. Pečeme je do zlatova.
- Poté vyndáme směs tataráku z lednice a znovu jej zamícháme. Zkontrolujeme chuť, slanost a konzistenci. Do směsi můžete také přidat najemno nastrouhaný parmazán, který chuť příjemně zjemní.
- Tatarák servírujeme na velkém talíři s nakládanými okurkami, různě pohozeným granátovým jablkem, rukolou, parmazánem a křupavými bruschettami. Navrch ho ještě zakápneme olivovým olejem. A jako doplnění všech chutí si nalijeme plnou skleničku lahodného a krémového šampaňského - Oudinot Brut.
- Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.