Hot dog podle FoodMILLblog

Tento původem americký recept jsme tentokrát trochu obzvláštnili a dodali mu britskou grácii s mírnou elegancí. S těmito netradičními, avšak nepopsatelně lahodnými Hot dogy zabodujete na každé grilovací párty. Jejich nenáročnou přípravou zajistíte u všech hostů spoustu zábavy a hlavně je zde možnost, aby si každý mohl sestavit sám svůj Hot dog dle své chuti a libosti. Žízeň vám pak uhasí jedině dobře vychlazené pivo, bez kterého by to zkrátka nešlo. My jsme sáhli po oblíbeném tmavém pivu London Porter s mírnou hořkostí a jemným řízem a tradičním pivu Irish Stout, jehož původní receptura sahá až do roku 1740. Je charakteristické hustou pěnou, tmavou barvou a chutí po praženém sladu. Všechny suroviny seženete v prodejnách M&S.

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 600 g grilovacích klobás z britského vepřového masa s hořčicí
    a karamelizovanou cibulkou
    2 francouzské bagety
    200g baby salátové okurky
    smaženou cibulku – dle libosti
    100 g sýru cheddar Double Gloucester
    libovolná majonéza z kolekce M&S
    cibulové chutney s křenem a červenou řepou z kolekce M&S
    a marinovanou cibuli, na kterou potřebujeme:
    2 červené cibule
    6 lžic vinného octa
    1 polévkovou lžíci cukru
    1 polévkovou lžíci soli
    1 hrnek teplé vody

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinovanou cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka. Všechny suroviny na nálev smícháme nejlépe v hermeticky uzavíratelné nádobě, přidáme nakrájenou cibuli a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Pokud si cibuli naložíte den dopředu, bude chuťově výraznější.
  2. Teď je ideální doba, abychom rozpálili gril a počkali na správnou teplotu ke grilování. Uhlí by nemělo hořet, ani doutnat, ale po většině plochy krásně žhnout. Mezi tím, než se nám gril rozpálí, můžeme si nakrájet ostatní ingredience.
  3. Salátové baby okurky nakrájíme na tenká kolečka, sýr cheddar nastrouháme na hrubém struhadle a francouzské bagety překrojíme dle velikosti klobásy tak, aby z bagety mírně vyčuhovala. Nakonec je pak rozkrojíme tak, abychom je mohli plnit.
  4. Klobásy klademe na gril a rovnoměrně opékáme. Pro lepší chuť si vedle klobás rozpečeme i překrojené bagety, které grilujeme jen asi minutu z každé strany.
  5. Nyní si vezmeme překrojenou opečenou bagetu, kterou jsme nejdříve potřeli asi jednou kávovou lžící cibulovým chutney, přidáme klobásu, libovolně kolem dokola salátovou baby okurku s naloženou cibulí a nakonec vše štědře zasypeme cheddarem a křupavou smaženou cibulkou.
  6. Hotový naplněný Hot dog můžeme ještě na chvíli vrátit na gril a přikrýt víkem, aby se nám sýr hezky roztekl. Teď už si jen vyberte vaši oblíbenou majonézu, která je v prodejnách M&S k dostání v různých variantách, a vychutnejte si tak tento skvělý Hot dog, který může být výborný jako start vašeho grilování nebo i jako vydatný hlavní chod.
  7. Beer pairing: London Porter, M&S Žízeň vám pak uhasí jedině dobře vychlazené pivo, bez kterého by to zkrátka nešlo. My jsme sáhli po oblíbeném, tmavém pivu London Porter s mírnou hořkostí a jemným řízem a tradičním pivu Irish Stout, jehož původní receptura sahá až do roku 1740. Je charakteristické hustou pěnou, tmavou barvou a chutí po praženém sladu. Všechny suroviny seženete v prodejnách M&S.
  8. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.