Ingredience
600 g grilovacích klobás z britského vepřového masa s hořčicí
a karamelizovanou cibulkou
2 francouzské bagety
200 g salátové okurky
smaženou cibulku – dle libosti
100 g sýru cheddar Double Gloucester
libovolná majonéza z kolekce M&S
cibulové chutney s křenem a červenou řepou z kolekce M&S
a marinovanou cibuli, na kterou potřebujeme:
2 červené cibule
6 lžic vinného octa
1 polévkovou lžíci cukru
1 polévkovou lžíci soli
1 hrnek teplé vody
Postup
- Nejprve si připravíme marinovanou cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka. Všechny suroviny na nálev smícháme nejlépe v hermeticky uzavíratelné nádobě, přidáme nakrájenou cibuli a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Pokud si cibuli naložíte den dopředu, bude chuťově výraznější.
- Teď je ideální doba, abychom rozpálili gril a počkali na správnou teplotu ke grilování. Uhlí by nemělo hořet, ani doutnat, ale po většině plochy krásně žhnout. Mezi tím, než se nám gril rozpálí, můžeme si nakrájet ostatní ingredience.
- Salátové baby okurky nakrájíme na tenká kolečka, sýr cheddar nastrouháme na hrubém struhadle a francouzské bagety překrojíme dle velikosti klobásy tak, aby z bagety mírně vyčuhovala. Nakonec je pak rozkrojíme tak, abychom je mohli plnit.
- Klobásy klademe na gril a rovnoměrně opékáme. Pro lepší chuť si vedle klobás rozpečeme i překrojené bagety, které grilujeme jen asi minutu z každé strany.
- Nyní si vezmeme překrojenou opečenou bagetu, kterou jsme nejdříve potřeli asi jednou kávovou lžící cibulovým chutney, přidáme klobásu, libovolně kolem dokola salátovou baby okurku s naloženou cibulí a nakonec vše štědře zasypeme cheddarem a křupavou smaženou cibulkou.
- Hotový naplněný Hot dog můžeme ještě na chvíli vrátit na gril a přikrýt víkem, aby se nám sýr hezky roztekl. Teď už si jen vyberte vaši oblíbenou majonézu, která je v prodejnách M&S k dostání v různých variantách, a vychutnejte si tak tento skvělý Hot dog, který může být výborný jako start vašeho grilování nebo i jako vydatný hlavní chod.
- Beer pairing: London Porter, M&S Žízeň vám pak uhasí jedině dobře vychlazené pivo, bez kterého by to zkrátka nešlo. My jsme sáhli po oblíbeném, tmavém pivu London Porter s mírnou hořkostí a jemným řízem a tradičním pivu Irish Stout, jehož původní receptura sahá až do roku 1740. Je charakteristické hustou pěnou, tmavou barvou a chutí po praženém sladu. Všechny suroviny seženete v prodejnách M&S.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.