Grilovaná pražma na citronech a bylinkách s mořským chřestem a novými brambory od FoodMILLblog

Jemné maso s vynikající chutí, to je pražma královská. Obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohatá na bílkoviny.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

marinování 2-3 hodiny, příprava 35 minut

Ingredience

  • 2 střední vykuchané pražmy královské (M&S)
  • 500 g nových menších brambor
  • 80 g brokolice Tenderstem
  • 80 g cukrového hrášku
  • 90 g slanorožce (mořský chřest) (M&S)
  • 2 citrony
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • jarní cibulka
  • 4 plátky soleného másla z Bretaně (M&S)
  • dva stroužky česneku
  • hrubá mořská sůl
  • citronový extra vergine olivový olej
  • majonéza s tmavým uzeným cukrem Demerara a uzenou mořskou řasou (M&S)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Pražmy opláchneme a vložíme je do pekáče. Do vnitřku ryb vložíme bylinky (tymián a rozmarýn) a dva silnější plátky citronu. Poté ryby potřeme rozetřeným česnekem s citrónovým olivovým olejem a osolíme hrubou mořskou solí. Provázkem navážeme další plátky citronu s bylinkami. Necháme marinovat v lednici cca 2-3 hodiny.
  2. Do předehřáté trouby vložíme naložené pražmy a pečeme je na 180 °C po dobu max. 20 minut. Doporučuji je péct s dalšími nakrájenými citróny.
  3. Do vařící vody vložíme brokolici a hráškové lusky, které zprudka povaříme. Po minutě je zchladíme v ledové vodě. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a dáme stranou.
  4. Na malé pánvi rozpustíme plátek soleného másla a lehce na něm opražíme mořský chřest (cca 2-3 minuty). Solit už jej nemusíme, protože máslo je dostatečně slané.
  5. Na velké pánvi rozpustíme další máslo a opražíme jarní cibulku. Do pánve přidáme vařené brambory, hráškové lusky a brokolici, zlehka orestujeme a poté směs přidáme do trouby mezi pražmy. Troubu na posledních 5 minut změníme na gril a kontrolujeme, aby pražmy a brambory byly lehce dozlatova grilované.
  6. Pražmu naservírujeme na velký talíř s brambory a mořským chřestem. Na ryby poklademe plátky opečených citrónů a celé to zakápneme citrónovým olivovým olejem. Doporučuji si k tomu otevřít vychlazenou lahev Macon-Villages, jelikož toto ovocné Chardonnay z Burgundska je k tomuto receptu naprosto ideální. Jeho chuť nijak nevybočuje a dobře se snoubí s pražmou, bylinkami a pečeným citronem. Pokud máte rádi majonézu k bramborám, tak jsem pro Vás vybral velice zajímavou majonézu s uzeným tmavým cukrem Demerara a uzenou mořskou řasou. Je nevšední a její chuť zcela podpoří celý tento recept.
  7. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments