Ingredience
150 g tepelně upravených vyloupaných slávek (chlazené) M&S
240 g hovězích kuliček (meat balls – pouze z hovězího masa s kořením) M&S
1 x bal. krekrů s černými a makovými semínky M&S
1 x bal. slaných ovesných sušenek s dýňovými, slunečnicovými a lněnými semínky M&S
140 g falafelových koulí z cizrny a bobů s bylinkami a kořením M&S
300 g tvarohového sýra cottage s krevetami a omáčkou Marie – Rose M&S
majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou
čerstvá rukola na zdobení
lístky řepy na zdobení
1 ks červené chilli papričky na zdobení
petrželka na zdobení
hrst cherry rajčat Santini
čerstvé jahody M&S
finger food vybavení: (špejle, keramické lžičky a malé misky)
Postup
- Dle návodu nejprve pečeme v troubě masové koule, po chvilce pečení přidáme i falafelové koule. Nezapomeňte koule během pečení otáčet, ať se opečou hezky ze všech stran. Jakmile koule mají hezký upečený povlak, vyndáme je z trouby ven.
- Slávky si jen zlehka orestujeme na olivovém oleji a taky je necháme vychladnout.
- Na libovolné tácy si naskládáme krekry a ovesné sušenky a čajovou lžičkou na ně rozetřeme cottage. Poté na ně položíme elegantně vyloupané slávky a zdobíme dle Vaší fantazie rukolou a lístky řepy. Pokud chcete, aby některý z krekrů byl lehce pikantní, položte na některý z nich plátek chili.
- Masové a falafelové koule pokládáme do keramických lžiček nebo malých keramických misek předem zakápnutých citrusovou majonézou. Masové koule společně s přepůlenými rajčaty napíchneme na špejli. Celou tuto sérii zdobíme libovolně drobnými lístky petrželky a hrubým pepřem.
- Wine pairing: Oudinot Champagne, á EPERNAY, Cuvée Brut či CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.