Finger foods od FoodMILLblog

Finger food neboli “party snack” či “kanapky” je více příležitostný styl moderního pohoštění, který lidé milují pro svou nevšednost. Můžete ukázat svou tvůrčí food představivost a mile překvapit Vaše hosty a rodinu. Já si pro Vás připravil dva lehké ale naprosto okouzlující finger foody, které nejen dobře vypadají, ale skvěle chutnají.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 150 g tepelně upravených vyloupaných slávek (chlazené) M&S

  • 240 g hovězích kuliček (meat balls – pouze z hovězího masa s kořením) M&S

  • 1 x bal. krekrů s černými a makovými semínky M&S

  • 1 x bal. slaných ovesných sušenek s dýňovými, slunečnicovými a lněnými semínky M&S

  • 140 g falafelových koulí z cizrny a bobů s bylinkami a kořením M&S

  • 300 g tvarohového sýra cottage s krevetami a omáčkou Marie – Rose M&S

  • majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou

  • čerstvá rukola na zdobení

  • lístky řepy na zdobení

  • 1 ks červené chilli papričky na zdobení

  • petrželka na zdobení

  • hrst cherry rajčat Santini

  • čerstvé jahody M&S

  • finger food vybavení: (špejle, keramické lžičky a malé misky)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Dle návodu nejprve pečeme v troubě masové koule, po chvilce pečení přidáme i falafelové koule. Nezapomeňte koule během pečení otáčet, ať se opečou hezky ze všech stran. Jakmile koule mají hezký upečený povlak, vyndáme je z trouby ven.
  2. Slávky si jen zlehka orestujeme na olivovém oleji a taky je necháme vychladnout.
  3. Na libovolné tácy si naskládáme krekry a ovesné sušenky a čajovou lžičkou na ně rozetřeme cottage. Poté na ně položíme elegantně vyloupané slávky a zdobíme dle Vaší fantazie rukolou a lístky řepy. Pokud chcete, aby některý z krekrů byl lehce pikantní, položte na některý z nich plátek chili.
  4. Masové a falafelové koule pokládáme do keramických lžiček nebo malých keramických misek předem zakápnutých citrusovou majonézou. Masové koule společně s přepůlenými rajčaty napíchneme na špejli. Celou tuto sérii zdobíme libovolně drobnými lístky petrželky a hrubým pepřem.
  5. Wine pairing: Oudinot Champagne, á EPERNAY, Cuvée Brut či CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments