Ingredience
3 ks středně velkého fenyklu
2 ks středních brambor
1 ks šalotky
300 ml zeleninového vývaru (světlá konzistence)
100 ml vody
plátky parmezánu
plátek másla
pár plátků oblíbeného pečiva (nejlepší je italská ciabatta)
fenyklová nať na zdobení
extra virgin olivový olej
mořská sůl
hrubý černý pepř
obyč. olivový olej
citron
Postup
- Dva fenykly si očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně tak šalotku. Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky.
- Ve středním hrnci orestujeme na olivovém oleji šalotku a po chvilce i fenykl. Restujeme velice rychle a poté hned přidáme brambory. Zakápneme to ještě trochou olivového oleje a podlijeme vývarem a vodou. Vaříme do změknutí max. 20 minut.
- Zbylý fenykl nakrájíme na pravidelné proužky a orestujeme jej na olivovém oleji. Za neustálého míchání jej restujeme dozlatova.
- V předehřáté troubě si opečeme bruschetty pokapané extra virgin olivovým olejem a lehce opepřené čerstvým hrubým pepřem. Jakmile začínají být opečené, až lehce křupavé, troubu vypneme a vyndáme je ven. Na bruschetty pak naneseme restovaný fenykl, doplníme podle libosti plátky kvalitního parmezánu a dáme dopéct v troubě.
- Polévku odstavíme z plotny, ochutnáme a můžeme začít mixovat do hladkého krému. Samozřejmě krém dochutíme solí, šťávou z citronu a olivovým olejem a můžeme přidat i plátek másla.
- Polévku servírujeme do libovolného hlubokého talíře a vedle polévky naservírujeme křupavé bruschetty s restovaným fenyklem. Polévku a bruschetty ozdobíme natí z fenyklu. Polévku ještě lehce zakápneme citronem a extra virgin olivovým olejem.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMillBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.