Bucatini s omáčkou z pečených lilků, mascarpone a grilovaným lilkem od FoodMILLblog

Pokud se vám nechce zrovna moc vařit a něco vymýšlet, tak tento recept je přesně to pravé. Je velice rychlý a nadmíru chutný. Bucatini jsou duté špagety. Mají tu vlastnost, že dokážou nasáknout více omáčky, tudíž jsou neuvěřitelně lahodné. V našem receptu, jako i v celé Itálii platí, že v jednoduchosti je síla! Forte!

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 1 omáčka z pečených lilků a mascarpone M&S

    1 menší červená cibule

    1 menší lilek

    3 stroužky česneku

    160 g těstovin Bucatin

    50 g mascarpone

    trochu strouhaného parmazánu

    olivový olej

    mořská sůl

    hrubý černý pepř

    pár lístků bazalky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si nakrájíme lilek na zhruba 1 cm tlusté plátky, které osolíme a necháme je řádně vypotit. Pomocí kuchyňských ubrousků je vysušíme do sucha. Čím déle se budou lilky potit, tím budou lepší a chutnější. Ke konci je můžete lehce potřít olivovým olejem smíchaným s vytlačeným česnekem.
  2. Předehřejeme si troubu s funkcí gril na 150 °C. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem si z obou stran orestujeme lilky tak, aby byly na obou stranách lehce osmažené a zatáhlé. Poté je vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je znovu zlehka potřít olivovým olejem s vymačkaným česnekem. Lilky pečeme do křupava.
  3. V hrnci s vařící vodou si podle návodu uvaříme Bucatini. Vodu nezapomeňte pořádně osolit. Těstoviny vařte na skus, já mám nejraději “al dente”. Po zcezení si trochu vody (asi malý hrnek) z těstovin dejte stranou.
  4. V hrnci si na olivovém oleji zprudka orestujeme nakrájenou červenou cibulku a najemno nakrájený stroužek česneku. Po chvilce do hrnce nalijeme omáčku z pečených lilků a mascarpone. Zlehka povaříme a mícháme zhruba 3-5 minut. Poté do omáčky vložíme špagety a důkladně je s omáčkou promícháme. Odloženou vodou z těstovin můžeme vlít do směsi a důkladně promíchat se špagetami. Přidáme olivový olej a nasekanou bazalku.
  5. Opečené lilky (zhruba 4 ks) vložíme na talíř, lehce zakápneme olivovým olejem a naservírujeme na ně naše Bucatini s omáčkou. Navrch je ozdobíme rozšlehaným mascarpone společně s olivovým olejem, případně trochou strouhaného parmazánu a určitě pro hru barev dozdobíme snítky čerstvé bazalky. Přidáme ještě trochu čerstvého hrubého pepře a olivového oleje. Myslím, že si určitě pochutnáte nejen na Bucatinách s mascarpone, ale také na grilovaných lilcích.
  6. Wine pairing: Falanghina, Beneventato, IGP, 2017 K tomuto receptu jsem vybral typické neapolské víno Falanghina, které vám učaruje zářivou zlatavou barvou a květnatou vůní s nádechem hrušky a ananasu. Nezapomeňte si je řádně vychladit a užijte si večeři nebo třeba jednoduchý, ale typický italský oběd.
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments