Avokádový tatarák od FoodMILLblog

Tento recept si připravuji alespoň jednou týdně, a rovněž ho zbožňují i všechny návštěvy. Můžete si jej přichystat na snídani, oběd i večeři, nebo na víkendový brunch či jako předkrm k dalším chodům.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

20 min

Ingredience

  • 1 ks avokádo odrůdy Haas
  • 3 ks natě jarních cibulek
  • 2 ks limetek
  • 2 ks chilli (podle chuti)
  • hrst koriandru
  • 100 g cherry rajčat odrůdy Piccolini
  • hrubozrnná mořská sůl
  • hrubý barevný pepř
  • 3 pol lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Avokádo podélně nakrojíme, rozpůlíme a lžičkou vyjmeme pecku. Poté rovněž pomocí lžičky oddělíme avokádo od slupky. Avokádo nakrájíme na jemné kostičky společně s cherry rajčátky a jarní cibulkou. Pokud nemáte jarní cibulku, můžete použít šalotku.
  2. Podle libosti nasekáme čerstvé chilli, koriandr a vše smícháme. Vymačkáme do směsi minimálně jednu limetku, přidáme hrubou sůl a čerstvě mletý barevný pepř. Nesmíme zapomenout na polévkové lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje.
  3. Celou směs opět promícháme a ochutnáme. Pokud jsme s chutí avokádového tataráku spokojeni, necháme jej cca 8 minut odležet v ledničce.
  4. Pomocí formičky naservírujeme avokádový tatarák na připravenou břidlici nebo talíř a lehce ho zakápneme olivovým olejem a limetkou. Dozdobíme ho libovolně cherry rajčátky a koriandrem.
  5. Wine pairing: K tataráku se navíc výborně hodí suché, španělské, šumivé víno CAVA Brut, které se skládá ze tří odrůd a je vyráběno klasickou metodou dozrávání v láhvi. Mimo jiné bylo toto víno oceněno bronzovou medailí v soutěži vyhodnocování vín IWSC 2016.
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments