Ingredience
- 1 ks avokádo odrůdy Haas
- 3 ks natě jarních cibulek
- 2 ks limetek
- 2 ks chilli (podle chuti)
- hrst koriandru
- 100 g cherry rajčat odrůdy Piccolini
- hrubozrnná mořská sůl
- hrubý barevný pepř
- 3 pol lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje
Postup
- Avokádo podélně nakrojíme, rozpůlíme a lžičkou vyjmeme pecku. Poté rovněž pomocí lžičky oddělíme avokádo od slupky. Avokádo nakrájíme na jemné kostičky společně s cherry rajčátky a jarní cibulkou. Pokud nemáte jarní cibulku, můžete použít šalotku.
- Podle libosti nasekáme čerstvé chilli, koriandr a vše smícháme. Vymačkáme do směsi minimálně jednu limetku, přidáme hrubou sůl a čerstvě mletý barevný pepř. Nesmíme zapomenout na polévkové lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje.
- Celou směs opět promícháme a ochutnáme. Pokud jsme s chutí avokádového tataráku spokojeni, necháme jej cca 8 minut odležet v ledničce.
- Pomocí formičky naservírujeme avokádový tatarák na připravenou břidlici nebo talíř a lehce ho zakápneme olivovým olejem a limetkou. Dozdobíme ho libovolně cherry rajčátky a koriandrem.
- Wine pairing: K tataráku se navíc výborně hodí suché, španělské, šumivé víno CAVA Brut, které se skládá ze tří odrůd a je vyráběno klasickou metodou dozrávání v láhvi. Mimo jiné bylo toto víno oceněno bronzovou medailí v soutěži vyhodnocování vín IWSC 2016.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.