Asijská vaječná omeleta s krevetami a zeleninou od FoodMillBlog

Pokud máte rádi vaječnou omeletu a asijskou kuchyni, pak si tento odlehčený recept po vánočních, vydatných pokrmech naprosto zamilujete. Naše omeleta je bleskurychle připravená a díky křupavé zelenině v kombinaci s lahodnými krevetami vůbec ne nudná.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 100 g salát Pak Choi

    80 g fazolové, nebo mungo klíčky

    1 ks jarní cibulky

    160 g vyloupaných krevet 

    80 g baby cuket

    2 menší rajčata

    1 ks červené papriky (red belly) 

    80 g řapíkatého celeru 

    1 ks čerstvého chilli

    1 ks šalotky + 1 stroužek česneku

    čerstvý koriandr na zdobení 

    1 pol lžíce sezamového oleje

    2 pol lžíce ústřicové omáčky 

    1 pol lžíce sladké chilli omáčky 

    4-6 vajec (záleží, jakou máte velikost)  

    2 x plátky másla 

    sůl, pepř 

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Rozklepnutá vajíčka rozšleháme, přidáme trochu soli, pepře, nadrobno nasekaný koriandr, menší šalotku, trochu čerstvého chilli, lžičku ústřicové omáčky a vše důkladně zamícháme.
  2. V hluboké pánvi Wok orestujeme na sezamovém oleji očištěné a oloupané krevety dokud nezmění barvu. Poté je vyndáme z pánve, dáme stranou a rozdělíme na dvě porce. V té samé pánvi orestujeme opět na sezamovém oleji baby cuketu, rajčata, červenou papriku, jarní cibulku, řapíkatý celer, česnek a listy salátu Pak Choi. Zeleninu nemusíme dlouho restovat, jelikož chceme zachovat její křupavost a živiny. Po uvaření rozdělíme na dvě porce a dáme stranou.
  3. Do předehřáté pánve Wok rozpustíme plátek másla, vlijeme půlku rozšlehaných vajec a ihned libovolně přidáváme předsmažený řapíkatý celer, česnek, cuketky, papriku, polovinu krevet a smažíme na nízkou teplotu. Gumovou stěrkou kontrolujeme okraje, aby se nám nepřichytily. Pokud se vám zdá omeleta ze spoda propečená a ze shora ne, opatrně ji otočte a smažte zlehka i z druhé strany. Stejným způsobem připravíme i druhou.
  4. Hotovou omeletu zdobíme čerstvým koriandrem, klíčky, případně zbylou zeleninou a salátem Pak Choi. Na závěr můžeme dle libosti zakápnout ústřicovou a sladkou chilli omáčkou.
  5. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments