Ingredience
100 g salát Pak Choi
80 g fazolové, nebo mungo klíčky
1 ks jarní cibulky
160 g vyloupaných krevet
80 g baby cuket
2 menší rajčata
1 ks červené papriky (red belly)
80 g řapíkatého celeru
1 ks čerstvého chilli
1 ks šalotky + 1 stroužek česneku
čerstvý koriandr na zdobení
1 pol lžíce sezamového oleje
2 pol lžíce ústřicové omáčky
1 pol lžíce sladké chilli omáčky
4-6 vajec (záleží, jakou máte velikost)
2 x plátky másla
sůl, pepř
Postup
- Rozklepnutá vajíčka rozšleháme, přidáme trochu soli, pepře, nadrobno nasekaný koriandr, menší šalotku, trochu čerstvého chilli, lžičku ústřicové omáčky a vše důkladně zamícháme.
- V hluboké pánvi Wok orestujeme na sezamovém oleji očištěné a oloupané krevety dokud nezmění barvu. Poté je vyndáme z pánve, dáme stranou a rozdělíme na dvě porce. V té samé pánvi orestujeme opět na sezamovém oleji baby cuketu, rajčata, červenou papriku, jarní cibulku, řapíkatý celer, česnek a listy salátu Pak Choi. Zeleninu nemusíme dlouho restovat, jelikož chceme zachovat její křupavost a živiny. Po uvaření rozdělíme na dvě porce a dáme stranou.
- Do předehřáté pánve Wok rozpustíme plátek másla, vlijeme půlku rozšlehaných vajec a ihned libovolně přidáváme předsmažený řapíkatý celer, česnek, cuketky, papriku, polovinu krevet a smažíme na nízkou teplotu. Gumovou stěrkou kontrolujeme okraje, aby se nám nepřichytily. Pokud se vám zdá omeleta ze spoda propečená a ze shora ne, opatrně ji otočte a smažte zlehka i z druhé strany. Stejným způsobem připravíme i druhou.
- Hotovou omeletu zdobíme čerstvým koriandrem, klíčky, případně zbylou zeleninou a salátem Pak Choi. Na závěr můžeme dle libosti zakápnout ústřicovou a sladkou chilli omáčkou.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.