Pappardelle s krevetami a rajčaty “valentýnská edice” od FoodMillBlog

Pro mnohé z nás je svátek sv. Valentýna především oslavou lásky a většinou si ho spojujeme s romantickou večeří při svíčkách v drahé restauraci nad složitými jídly. A přitom v lásce a vaření platí podobná pravidla – když jsou věci moc komplikované, pravděpodobně to nebude „ono“. Proto jsem si pro vás dnes připravil jednoduchý, ale nedostižně chutný recept, který si připravíte za pár chvil doma. Těstoviny a krevety nikdy nezklamou a vaše valentýnská večeře bude precizně jednoduchá a elegantní.

servings

Počet porcí

2 zamilované porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 6-8 částečně vyloupaných tygřích krevet s hlavou (madagaskarských) M&S

    200 g vaječných těstovin pappardelle

    200 g cherry nebo soudkových rajčat (hlavní je, aby byla sladká)

    1 šalotka

    1 stroužek česneku 

    lžička rajčatového protlaku

    1,5 dcl suchého bílého nebo růžového vína 

    kostku másla

    špetku čerstvého chilli 

    hrst petrželové natě 

    sůl, pepř

    olivový olej

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Těstoviny (pappardelle) vaříme „al dente“ v osolené vodě. Mezitím si v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou šalotku, česnek a chilli a po chvilce přidáme krevety, které necháme z každé strany osmažit.
  2. Poté co máme krevety osmahnuté, přidáme rozpůlená cherry rajčata a vše důkladně orestujeme. Po chvilce přidáme lžíci rajčatového protlaku a víno a mícháme, dokud se nevypaří alkohol.
  3. Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidáme je do pánve a mícháme celou směs. Nezapomeňte přidat i vodu z těstovin a míchat tak, abychom měli dokonale krémovou rajčatovou omáčku. Po chvilce přidáme nasekanou petrželovou nať a kostku másla pro zjemnění chutí, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
  4. Servírujeme v hlubokém talíři, do nějž dáme nejprve těstoviny, potom rajčatovou omáčku a navrch krevety. Lehce ozdobíme petrželkou a olivovým olejem. Podáváme s lehce vychlazeným růžovým vínem Côtes De Provence.
  5. Wine pairing: Côtes De Provence, M&S Classics, 2019.
  6. K tomuto receptu je možné párovat různá šumivá i bílá vína. Tentokrát jsem vsadil na růžové víno Côtes De Provence (2019) z francouzské oblasti Provence. Víno je v této oblasti široce rozšířené, chutná typicky po jahodách a rybízu, což dodává krevetám a rajčatové omáčce patřičný soulad chutí. Pokud jste však šumivých vín přepití, tak vřele doporučuji vsadit na toto delikátní růžové suché víno. Najdete ho zároveň v selekci „klasických“ M&S vín, které je možné objednat i přes Rohlík.cz
  7. Přeji Vám dobrou chuť!
  8. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica - @FoodMillBlog. Fotky nafotil: 360co
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments