Ingredience
6-8 částečně vyloupaných tygřích krevet s hlavou (madagaskarských) M&S
200 g vaječných těstovin pappardelle
200 g cherry nebo soudkových rajčat (hlavní je, aby byla sladká)
1 šalotka
1 stroužek česneku
lžička rajčatového protlaku
1,5 dcl suchého bílého nebo růžového vína
kostku másla
špetku čerstvého chilli
hrst petrželové natě
sůl, pepř
olivový olej
Postup
- Těstoviny (pappardelle) vaříme „al dente“ v osolené vodě. Mezitím si v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou šalotku, česnek a chilli a po chvilce přidáme krevety, které necháme z každé strany osmažit.
- Poté co máme krevety osmahnuté, přidáme rozpůlená cherry rajčata a vše důkladně orestujeme. Po chvilce přidáme lžíci rajčatového protlaku a víno a mícháme, dokud se nevypaří alkohol.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidáme je do pánve a mícháme celou směs. Nezapomeňte přidat i vodu z těstovin a míchat tak, abychom měli dokonale krémovou rajčatovou omáčku. Po chvilce přidáme nasekanou petrželovou nať a kostku másla pro zjemnění chutí, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
- Servírujeme v hlubokém talíři, do nějž dáme nejprve těstoviny, potom rajčatovou omáčku a navrch krevety. Lehce ozdobíme petrželkou a olivovým olejem. Podáváme s lehce vychlazeným růžovým vínem Côtes De Provence.
- Wine pairing: Côtes De Provence, M&S Classics, 2019.
- K tomuto receptu je možné párovat různá šumivá i bílá vína. Tentokrát jsem vsadil na růžové víno Côtes De Provence (2019) z francouzské oblasti Provence. Víno je v této oblasti široce rozšířené, chutná typicky po jahodách a rybízu, což dodává krevetám a rajčatové omáčce patřičný soulad chutí. Pokud jste však šumivých vín přepití, tak vřele doporučuji vsadit na toto delikátní růžové suché víno. Najdete ho zároveň v selekci „klasických“ M&S vín, které je možné objednat i přes Rohlík.cz
- Přeji Vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica - @FoodMillBlog. Fotky nafotil: 360co