Ingredience
200 g čerstvého chlazeného tuňáka (žlutoploutvého)
60–70 g vyloupaných nepražených pistácií
čerstvou šťávu z mučenky Passion Fruit M&S
mořská sůl, extra virgin olivový olej
1 pol. lžíce rybí omáčky
1 pol. lžíce sezamového oleje
Postup
- Nasekané pistácie si opražíme na sezamovém oleji a lehce je osolíme a necháme vychladnout, aby byly hezky křupavé. Tuňáka si nakrájíme na malé pravidelné kostičky – my jej máme raději nakrájené nahrubo, lépe tak vynikne chuť masa. Nadrobno si také nakrájíme i šalotku. Nakrájeného tuňáka, šalotku a pražené pistácie smícháme dohromady v misce, osolíme a smícháme s cca 3 čajovými lžičkami šťávy z mučenky, jednou lžičkou rybí omáčky a trochou olivového oleje a pořádně zamícháme. Směs necháme 10 minut odpočinout v lednici.
- K tataráku se skvěle hodí opečené bruschetty, které připravíte během chvilky z vašeho oblíbeného pečiva. Stačí ho nakrájet na jemné plátky, zakápnout olivovým olejem, opepřit hrubým pepřem a opéct do křupava. Tuňáka vytáhneme z lednice a ještě jednou ochutnáme, případně dosolíme. Pro milovníky pražených pistácií posypeme zbylými pistáciemi a podáváme s rozpečenou bruschettou nebo s žitnými krekry M&S.
- Wine pairing: Prosecco Conte Priuli Oro, Brut, Millesimato, DOC, 2019.
- Prosecco je perlivé, šumivé víno z oblasti Benátska. Odrůda, ze které se Prosecco vyrábí se nazývá Glera. Při nákupu Prosecca doporučujeme sledovat, zda má denominaci DOC nebo DOCG, protože u denominací DOCG si připlatíte více peněz za garanci a prvotřídní kvalitu hroznů. Marks & Spencer nabízí v tomto období velice elegantní a suché ( Brut) Prosecco Conte Priuli Oro. Nadchne vás nejen zlatý design láhve, ale také o něco kvalitnější, ročníková verze 2019 (Millesimato) DOC, které doporučujeme k aperitivu ale i silvestrovským slavnostem.
- Přejeme vám dobrou chuť, krásné radostné a svůdné chvíle a všechno nej do Nového roku 2021.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_