Ingredience
Ingredience:
na marinování
300 g kuřecích prsou M&S
6 lusků kardamomu
špetka fenyklových semínek
lžička kajenského pepře
lžička mletého římského kmínu
lžička uzené papriky
šťáva z půlky citrónu
sůl
100 ml smetany Double Cream M&S
1 balení omáčky Tikka Masala MS
2 placky Peshwari Naan M&S
150 g rýže Basmati
půlka červené cibule
trochu čerstvého koriandru
smažená cibulka na zdobení
Postup
- Tajemství každého indického pokrmu spočívá vždy v marinování – čím déle se maso marinuje, tím měkčí a plné chuti nakonec bude. Jako první si tedy připravíme koření na marinádu: rozdrťte na prášek kardamonové lusky a fenyklová semínka a smíchejte je se zbylým kořením – kajenským pepřem, římským kmínem a paprikou. Touto směsí posypte kuřecí prsa nakrájená na nudličky, zakápneme citronem, přidejte trochu smetany a nechte v lednici odležet. Maso můžete nechat marinovat jak dlouho chcete, ať už hodinu nebo rovnou celou noc.
- Kuře vyndejte z ledničky a můžete se pustit do druhého kroku. Nakrájejte červenou cibuli a osmahněte ji v pánvičce na troše rostlinného oleje. Jakmile cibule zezlátne, přidejte kuře i s marinádou. Sotva kuře změní barvu, přidejte omáčku M&S Tikka Masala a vařte dalších 6-7 minut. Můžeme dochutit solí.
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu, dejte chleba naan na pár minut rozpéct do rozpálené trouby a sundejte pánvičku s omáčkou z vařiče. Kuřecí maso zjemněte zbylou smetanou a podávejte v hlubokém talíři. V Indii se curry tradičně jí rukama. Vezměte trochu rýže nebo kousek placky naan, naberte trochu omáčky a masa a ochutnejte.
- Wine pairing: Chenin Blanc, This Is… Fresh and Fruity, M&S.
- Náš dnešní recept jsme spárovali s vínem z řady M&S This Is… Fresh and Fruity Chenin Blanc, které, jak již jméno napovídá, je svěží ovocné víno z Jižní Afriky, které se skvěle hodí k našemu jemně pálivému kuřeti a jeho aromatičnost a zároveň svěžest zvládne lehce pálivé a krémové omáčky. Neodradí Vás ani cena, která je víc než lidová.
- Přejeme vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_