Ingredience
500 g jehněčí klobásy M&S
300 ml červeného vína
400 g čerstvých tagliatelle M&S
350 ml zeleninového vývaru
1 stonek řapíkatého celeru
2 mrkve
1 cibule
Rozmarýn
Bobkový list
Olivový olej extra virgin
Sůl
Pepř
Postup
- Očistěte mrkev, celer a cibuli a nasekejte je nadrobno. Poté je osmahněte v rendlíku na 2-3 lžících olivového oleje po dobu 2-3 minut. Klobásu oloupejte a rozdrobte a přidejte ji k zelenině. Vše restujte 5-6 minut a poté zalijte červeným vínem. Přidejte bobkový list a nechte vše povařit přibližně 10 minut. Poté přilijte zeleninový vývar a poté vařte na mírném ohni po dobu 40 minut. Nezapomeňte nakonec bobkový list vyndat!
- Tagliatelle povařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty a poté je sceďte. Podávejte s připraveným ragú, čerstvě mletým pepřem a pár snítkami rozmarýnu na ozdobu.
- Wine pairing: M&S Classics No. 11 Corbières. A co by to bylo za jídlo bez vína? K našemu receptu jsme vybrali nové víno M&S Classics No. 11 Corbières, které je lehce kořeněné a chutí připomíná černé lesní ovoce. Corbières je jedna z nejznámějších odrůd z regionu Languedoc Roussillon na jihu Francie. Červená vína jsou ostatně silnou stránkou této oblasti. Naše dnešní volba je bohatá na vonné bylinky a vyrábí se z hroznů typických pro tuto zónu – Grenache, Syrah a Carignan – a oplývá vůní lesního ovoce a špetkou koření a skvěle se hodí k našemu dnešnímu ragú.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co