Koktejly Bellini a Rossini podle Mill & Carol

Bellini je long drink, který se skvěle hodí na rozpálené letní večery. Patří do rodiny sparkling koktejlů, tedy koktejlů na bázi čerstvého ovoce a šumivého vína. Připravuje se z broskví, které jsou zrovna v sezóně, a ze sektu či prosecca. Tento koktejl s italskou duší je zosobněním elegance a chuti. Svěžest nového prosecca M&S Conte Priuli DOC se v něm dokonale snoubí s vůní broskví. My jsme se navíc rozhodli ozvláštnit naše Bellini několika lístky bazalky, aby bylo ještě originálnější.
Původní recept vznikl v roce 1948 v legendárním Harry’s Baru v Benátkách, kdy majitel Giuseppe Cipriani připravil tento nápoj na počest slavnému italskému malíři Giovannimu Bellinimu. Koktejl se brzy stal legendou díky své sladké ovocné chuti. Co se týče dávkování, správný poměr ingrediencí je 1 ku 2. Prosecca musí být dvakrát více než broskvového nektaru.
Tento poznatek se vám bude hodit například jestli budete chtít Bellini připravovat do karafy na vaší příští letní oslavu.

Osvěžující koktejl Rossini na bázi prosecca a rozmixovaných jahod spolehlivě uhasí jakoukoliv žízeň. Je výborný jako aperitiv a ocení ho milovníci nízkoalkoholických koktejlů díky je osvěžujícímu ovoci, které dodává koktejlu příjemně nasládlou chuť.
Rossini za svůj název vděčí opěvovanému skladateli Gioacchinovi Rossinimu z města Pesaro a stejně jako jeho „starší bratr“ Bellini se zrodil v hlavě Giuseppeho Ciprianiho v proslulém Harry’s Baru v Benátkách.
Tento koktejl je chutný ale zároveň velice nenáročný na přípravu. Skvěle se hodí na letní osvěžení s přáteli, ale také na elegantnější příležitosti jako je například podvečerní aperitiv. Naše Rossini má však něco navíc oproti původní receptuře – rozhodli jsme se přidat do něj pár lístků máty. Výsledkem je osvěžující koktejl, který zvláště potěší během horkých letních večerů.

Pojďme si nyní ukázat, jak koktejly připravit krok za krokem.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

Ingredience

  • Bellini:

    5 cl broskvového nektaru

    10 cl Prosecca M&S Extra Dry Conte Priuli DOC

    2 čerstvé lístky bazalky

     

    Rossini:

    6 jahod

    10 cl Prosecca Extra Dry La Vita DOC

    2 lístky máty

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Bellini: V mixéru nastaveném na nízkou rychlost rozmixujte broskve a bazalkové listy. Rychlost volíme nižší, abychom nechtěně nezvýšili teplotu našich ingrediencí a mohli si tak naplno vychutnat jejich chuť. Výsledné pyré propasírujte jemným sítkem, abyste získali jednolitý nektar. Ten nalijte do skleničky na víno a zalijte až po okraj pořádně vychlazeným proseccem. Svůj Bellini koktejl podávejte hned, ozdobený malým plátkem broskve.
  2. Rossini: Omyjte a očistěte jahody od lístků. Nakrájejte je na malé kousky – pár si jich nechte stranou na ozdobu. Ručním mixérem rozmělněte jahody na pyré. Pomocí jemného síta přeceďte pyré do sklenice na víno, abyste se zbavili semínek. Řádně vychlazeným proseccem Extra Dry La Vita DOC pomalu doplňte sklenici tak, aby nevzniklo příliš mnoho pěny. Přidejte pár lístků máty a ozdobte okraj sklenice krájenou jahodou.
  3. Na zdraví!
  4. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments