Ingredience
Bellini:
5 cl broskvového nektaru
10 cl Prosecca M&S Extra Dry Conte Priuli DOC
2 čerstvé lístky bazalky
Rossini:
6 jahod
10 cl Prosecca Extra Dry La Vita DOC
2 lístky máty
Postup
- Bellini: V mixéru nastaveném na nízkou rychlost rozmixujte broskve a bazalkové listy. Rychlost volíme nižší, abychom nechtěně nezvýšili teplotu našich ingrediencí a mohli si tak naplno vychutnat jejich chuť. Výsledné pyré propasírujte jemným sítkem, abyste získali jednolitý nektar. Ten nalijte do skleničky na víno a zalijte až po okraj pořádně vychlazeným proseccem. Svůj Bellini koktejl podávejte hned, ozdobený malým plátkem broskve.
- Rossini: Omyjte a očistěte jahody od lístků. Nakrájejte je na malé kousky – pár si jich nechte stranou na ozdobu. Ručním mixérem rozmělněte jahody na pyré. Pomocí jemného síta přeceďte pyré do sklenice na víno, abyste se zbavili semínek. Řádně vychlazeným proseccem Extra Dry La Vita DOC pomalu doplňte sklenici tak, aby nevzniklo příliš mnoho pěny. Přidejte pár lístků máty a ozdobte okraj sklenice krájenou jahodou.
- Na zdraví!
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co