Ingredience
180 g čerstvé vaječné tagliatelle
250 g rajčata Santini
150 g čerstvého sýru burrata
hrst bazalky
1 stroužek česneku
čerstvé bylinky: tymián, rozmarýn
sůl, hrubý pepř
extra panenský olivový olej
Postup
- Očištěná, rozpůlená a osolená rajčata vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim přihodit stroužek česneku, čerstvý tymián a zakápnout je olivovým olejem. Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně do zlatova. Pak je necháme vychladnout a naložíme je do olivového oleje s kusy nasekané čerstvé bazalky a necháme chvilku marinovat.
- Mezitím si dle návodu uvaříme v osolené vodě tagliatelle (al dente), scedíme a necháme si vodu z těstovin stranou. Ve hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm stonky bazalky – olej tak vstřebá všechnu její chuť. Po chvilce stonky vyjmeme a do pánve přidáme uvařené tagliatelle a zhruba půlku konfitovaných rajčátek Santini. Vše zamícháme, přidáme trochu vody z těstovin a za stálého míchání přidáme kapku oleje.
- Na talíř nejprve naservírujeme tagliatelle, volně obložíme zbytkem konfitovaných marinovaných rajčat, navrch natrháme čerstvou burratu a ozdobíme voňavou bazalkou. Burratu doporučujeme před servírováním chvíli ponechat v pokojové teplotě, mnohem více tak vynikne její chuť.
- Wine pairing: M&S This is..., Pinot Grigio, Delle Venezie, DOC, 2019. Pokud si chcete k tomuto pokrmu dopřát víno, můžete bez váhání sáhnout po nové kolekci vín M&S This is.... K našim tagliatelle jsem pro vás vybral lehké a osvěžující Pinot Grigio 2019, které pochází z vinařských oblastí Benátska. Odrůda Rulandské šedé je velice populární nejen v Itálii, ale i u nás. Toto víno se vyznačuje se lehkou chutí hrušek a citrusů, které prostě neodoláte. Přívětivá cena je garantována ochrannou známkou DOC, která v Itálii představuje druhý nejvyšší stupeň hodnocení kvality vín. Tak ať vám chutná!
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co