Ingredience
300 g Conchiglioni těstoviny (mušličky)
3 pol. lžíce majonézy
2 pol. lžíce mátového pesta M&S
200 g steak z tuňáka pruhovaného v olivovém oleji M&S
2 pol. lžíce kapar
80 g zelených oliv bez pecek
200 g červených a žlutých rajčat Santini M&S
hrst pražených a vyloupaných pistácií
2 pol. lžíce bazalkového oleje M&S
sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Těstoviny uvaříme dle návodu, doporučuji je připravit opravdu “all dente”. Po uvaření je necháme zchladit a vložíme je do velké misky. Promícháme s olivovým olejem.
- Umytá rajčátka rozpůlíme a tuňáka necháme okapat od oleje. Majonézu smícháme s mátovým pestem.
- Těstoviny smícháme s tuňákem, olivami, rajčaty, kapary a umíchanou majonézou, přidáme bazalkový olej, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme a dochutíme podle potřeby buď bazalkovým olejem nebo mátovým pestem a majonézou. Necháme odležet v lednici.
- Jakmile bude těstovinový salát řádně odležen, servírujeme. Pokud byste rádi tento recept ještě o malinko vylepšili, doporučuji ho posypat praženými vyloupanými pistáciemi. A když si navíc za příznivou cenu v M&S přikoupíte růžové víno Dolphin Rosé z jižní Afriky, užijete si skutečné letní snoubení. Toto víno vám svou jemnou lehkostí tento lahodný recept krásně doladí.
- Wine pairing: Dolphin Bay, Rosé, Jižní Afrika, 2018.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica // FoodMILLBlog.