Ingredience
Kuře na polévku: (kuřecí droby – kosti, kuřecí křídla, kuřecí kýta) doporučuji koupit celé kuře z řad M&S
2 mrkve
kousek tuřínu
kousek celeru
2 velké cibule
tři stroužky česneku
pár plátků zázvoru
limetkové listy
stonek citronové trávy
sůl
lžička mleté kurkumyIngredience na polévku:
250 g směsi zeleného hrášku, černých fazolí, chřestu (M&S)
100 g čerstvých listů kadeřávku
200 g kuřecího prsa
3 citrony
hrst čerstvé bazalky
250 ml kokosového mléka
40 g zeleného chřestu
mořská sůl
olivový olej
Postup
- Do velkého hrnce s vodou dáme vařit kuřecí maso a kosti. Přidáme tuřín, celer, mrkev, sůl, limetkové listy a citronovou trávu a hlavně sůl a vaříme pomalu a zlehka (cca 3 hodiny nejlépe). V půlce vaření přidáme cibuli, která nám vývar hezky vyčistí. Nebojte se podle chuti přidat i kurkumu. Poté polévku scedíme a necháme do druhého dne odležet.
- Polévku znovu uvedeme do varu a vaříme v ní kuřecí prso.
- Kadeřávek si zblanšírujeme v horké vodě a hned ho zchladíme v ledové vodě a osušíme. Dáme ho na pečící papír na plech, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě do křupava. Poté jej zlehka osolíme.
- Směs zeleného hrášku, fazolí a chřestu opět blanšírujeme v horké vodě a následně zchladíme v ledové vodě.
- Prso vytáhneme z polévky a necháme vychladnout. Zatímco chladíme zeleninu a vařené kuřecí maso, přidáme do polévky kokosové mléko, čerstvou bazalku a jeden až dva vymačkané citrony. Necháme to všechno lehce provařit.
- Na rozpálené pánvi si na olivovém oleji orestujeme dozlatova a dokřupava zbylý chřest.
- Jakmile máme všechny komponenty připravené, můžeme servírovat. Do hluboké misky nalijeme horkou polévku, přidáme do ní ručně natrhané kousky kuřecího prsa, přidáme podle libosti blanšírovanou směs a restovaný chřest. Navrch ozdobíme plátky citronu, čerstvé bazalky a křupavého kadeřávku.
- Wine pairing: Podáváme s ne moc vychlazeným CASCARA, Chardonnay, Chile, 2017.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.