Ingredience
120 g čerstvého chlazeného tuňáka (křídlatého)
hrst vyloupaných pistácií
limetka
citron
majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou
extra vergine olivový olej
pár lístků máty na zdobení
pár plátků křehkého slaného pšeničného chleba se směsí semínek značky M&S
hrubý pepř
Postup
- Pistácie si opražíme na pánvi tak, aby byli hezky křupavé. Podle libosti si je osolte a nechte vychladnout. Tuňáka si nakrájíme na malé pravidelné kostičky. Nadrobno si také nakrájíme i pár lístků máty. Pražené pistácie libovolně rozdrtíme na drobné kousky.
- Nakrájeného tuňáka a pražené pistácie smícháme dohromady v misce, osolíme a opepříme a smícháme s olivovým olejem. Směs dáme odpočinout do lednice na 10 minut.
- K tataráku doporučuji bruschetty, takže si nakrájejte Vaše oblíbené pečivo na jemné plátky, zakápněte olivovým olejem, opepřete hrubým pepřem a pečte do křupava.
- Poté směs vytáhneme z lednice a celou ji zakápneme limetkou a citronem a ochutnáme, popřípadě ještě osolíme. Tuňákový tatarák nakonec zakápneme extra citrusovou majonézou od M&S a ozdobíme limetkou, citronem a mátou. Pro milovníky pražených pistácií posypeme ještě pistáciemi a podáváme s rozpečenou bruschettou nebo krekry a hlavně skvělým a prvotřídním šampaňským Oudinot z městečka Epernay, kde šampaňské má svůj domov.
- Wine pairing: Oudinot Champagne, á EPERNAY, Cuvée Brut
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.