Velikonoční salátová miska od Cat & Cook

Velikonoční salátová miska od Cat & Cook je barevná jarní delikatesa, kterou rozhodně musíte vyzkoušet.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 12 ředkviček
  • 12 baby brambůrek
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce oblíbené hořčice (anglická, dijonská, hrubozrnná)
  • Kvalitní majonéza nebo osolený bílý jogurt podle chuti
  • 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola, roquefort…)
  • Rukola, baby špenát či jiný oblíbený salát
  • Sůl, pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vejce vyndejte z lednice minimálně hodinu před vařením. Do středního rendlíku dejte vařit vodu. Až začne vřít, opatrně do ní vložte vejce pomocí lžíce jedno po druhém a vařte přesně 9 minut. Pokud chcete vejce nahniličko, uberte dvě minutky. Poté vejce zchlaďte ledovou vodou, chvíli počkejte a pod vodou j oloupejte. Překrojte je na čtvrtky. Ředkvičky a jarní cibulku pokrájejte na menší části. Brambůrky uvařte – použít můžete i klasické nové brambory či batáty a ty překrájet na čtvrtky. Slaninku opečte na pánvi bez tuku dokřupava. Brambůrky můžete na tuku ze slaniny osmahnout, ale nutné to není.
  2. Do misky dejte všechny ingredience, přidejte hořčici, majonézu, salát osolte a opepřete. Pokud chcete, můžete majonézu či jogurt smíchat s hořčicí, solí a pepřem rovnou. Já to mám ráda oddělené, každé sousto pak chutná jinak. Také je varianta, že si vše zamícháte dohromady, je to sice méně hezké, ale stejně dobré a někdo to tak má prostě nejradši.
  3. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments