Ingredience
- 4 vejce
- 1 jarní cibulka
- 12 ředkviček
- 12 baby brambůrek
- 8 plátků slaniny
- 2 lžíce oblíbené hořčice (anglická, dijonská, hrubozrnná)
- Kvalitní majonéza nebo osolený bílý jogurt podle chuti
- 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola, roquefort…)
- Rukola, baby špenát či jiný oblíbený salát
- Sůl, pepř
Postup
- Vejce vyndejte z lednice minimálně hodinu před vařením. Do středního rendlíku dejte vařit vodu. Až začne vřít, opatrně do ní vložte vejce pomocí lžíce jedno po druhém a vařte přesně 9 minut. Pokud chcete vejce nahniličko, uberte dvě minutky. Poté vejce zchlaďte ledovou vodou, chvíli počkejte a pod vodou j oloupejte. Překrojte je na čtvrtky. Ředkvičky a jarní cibulku pokrájejte na menší části. Brambůrky uvařte – použít můžete i klasické nové brambory či batáty a ty překrájet na čtvrtky. Slaninku opečte na pánvi bez tuku dokřupava. Brambůrky můžete na tuku ze slaniny osmahnout, ale nutné to není.
- Do misky dejte všechny ingredience, přidejte hořčici, majonézu, salát osolte a opepřete. Pokud chcete, můžete majonézu či jogurt smíchat s hořčicí, solí a pepřem rovnou. Já to mám ráda oddělené, každé sousto pak chutná jinak. Také je varianta, že si vše zamícháte dohromady, je to sice méně hezké, ale stejně dobré a někdo to tak má prostě nejradši.
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.