Velikonoční cheesecake od Cat &Cook

Tento cheesecake Vám rozhodně nesmí chybět na velikonočním stole!

servings

Počet porcí

Forma 15 – 17 cm, 10 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava 20 minut, tuhnutí v lednici 3,5 hod

Ingredience

  • 260 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • vanilkový lusk / přírodní vanilková esence
  • 600 g cream cheese / mascarpone
  • 200 g crème fraîche (vysokotučná zakysaná smetana)
  • cca 200 g pudrového cukru (podle chuti)
  • 150 g čokoládových vajíček

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Zda použijete mascarpone nebo cream cheese nechám zcela na vás. Na krémovém sýru někomu občas vadí přirozená slanost, na mascarpone zase mastnost. Můžete použít i kombinaci, pouze dbejte na to, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak se srazí.
  2. Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte najemno (válečkem v pytlíku, paličkou v misce, v mixéru..), máslo nechte rozpustit v rendlíku a smíchejte dohromady. Rovnoměrně naneste do formy, upěchujte rukama a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 1 hodinu.
  3. Krémový sýr / mascarpone a crème fraîche vyšlehejte v robotu (balonová metla) nebo ručním šlehačem dokud se nespojí (trvá to max. 3 minuty, nesmí se přešlehat). Přidejte vanilkovou esenci / semínka z vanilkového lusku a nasekaná čokoládová vejce (část celých vajíček si uschovejte na ozdobu). Už jen ručně promíchejte. Na závěr postupně přidávejte cukr – oslaďte podle chuti. Směs naneste na ztuhlý korpus a dejte zpět do lednice. Nechte ztuhnout ideálně přes noc nebo alespoň 3 hodiny. Až budete cheesecake vyndávat z formy, doporučuji nahřát strany, půjde to samo. Formu můžete také vyložit pečícím papírem nebo fresh fólií.
  4. Před podáváním dortík ozdobte celými vejci.
  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments