Veganský cheesecake s čokoládou a pomerančem

Oslaďte si váš den tímto skvělým dezertem. Navíc s veganskou čokoládou.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava 15 minut; Vaření: 120 minut

Ingredience

  • 300 g tofu

    110 g hořké čokolády Uganda 78 %

    1 pomeranč

    35 g datlí

    10 g mandlí

    10 g pistácií

    10 g pekanových ořechů

    10 g dýňových semínek

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Rozlámejte čokoládu na malé kousky. Rozpůlte datle.
  2. Předehřejte troubu na 180°C. Na plech umístěte dýňová semínka, pekanové ořechy a oloupané pistácie, vše dejte do trouby na 10 minut, dokud nebudou semínka a ořechy lehce opražená. Poté vyndejte a nechte vychladnout.
  3. V mixérů nebo robotu rozmixujte semínka, ořechy, datle a kůru z ¼ pomeranče na jemnou pastu. Směs rozdělte do 3 připravených skleniček a rovnoměrně ji na dně stlačte, aby tvořila základ dezertu.
  4. Pro přípravu čokoládové pěny, rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, pomocí kuchyňského robota spojte tofu a rozpuštěnou čokoládu, zbytek pomerančové kůry a 1 polévkovou lžíci pomerančové šťávy, popřípadě můžete krém dle chuti dosladit třtinovým cukrem nebo javorovým sirupem. Směs nalijte do skleniček a dejte vychladit do lednice na 2-3 hodiny.
  5. Jako ozdobu můžete použít plátek pomeranče a pomerančovou kůru