Ingredience
300 g tofu
110 g hořké čokolády Uganda 78 %
1 pomeranč
35 g datlí
10 g mandlí
10 g pistácií
10 g pekanových ořechů
10 g dýňových semínek
Postup
- Příprava: Rozlámejte čokoládu na malé kousky. Rozpůlte datle.
- Předehřejte troubu na 180°C. Na plech umístěte dýňová semínka, pekanové ořechy a oloupané pistácie, vše dejte do trouby na 10 minut, dokud nebudou semínka a ořechy lehce opražená. Poté vyndejte a nechte vychladnout.
- V mixérů nebo robotu rozmixujte semínka, ořechy, datle a kůru z ¼ pomeranče na jemnou pastu. Směs rozdělte do 3 připravených skleniček a rovnoměrně ji na dně stlačte, aby tvořila základ dezertu.
- Pro přípravu čokoládové pěny, rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, pomocí kuchyňského robota spojte tofu a rozpuštěnou čokoládu, zbytek pomerančové kůry a 1 polévkovou lžíci pomerančové šťávy, popřípadě můžete krém dle chuti dosladit třtinovým cukrem nebo javorovým sirupem. Směs nalijte do skleniček a dejte vychladit do lednice na 2-3 hodiny.
- Jako ozdobu můžete použít plátek pomeranče a pomerančovou kůru