Ingredience
- 225 g másla
- 225 g hnědého cukru krupice
- 4 středně velká vejce
- 225 g mouky s přísadou kypřicího prášku
- 1 čaj. lžičku prášku do pečiva
- 125 g čerstvých nebo sušených brusinek
- 50 g vyloupaných pistáciových oříšků
- 75 g hnědého cukru krupice z produkce Fair Trade
- 1 pomeranč
Postup
- Máslo necháme změknout. Pistáciové oříšky nasekáme nahrubo. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Na plech vyskládáme deset formiček na srnčí minihřbet, příp. použijeme košíčky na muffiny.
- Ve velké míse šleháme máslo, cukr a pomerančovou kůru, dokud nevznikne lehký, nadýchaný krém. Po jednom vmícháme vejce, za stálého míchání přidáme mouku a prášek do pečiva.
- Přidáme dvě třetiny brusinek a oříšků. Směs rozdělíme do formiček a posypeme zbylými brusinkami a oříšky. Pečeme 25–30 minut, nebo do chvíle, kdy na špejli, kterou minihřbety zkoušíme, neulpívá žádné těsto.
- Minihřbety propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou šťávu s cukrem a výslednou směsí ještě teplé minihřbety pokapeme. Před podáváním necháme vychladnout.