Vánoční srnčí minihřbety

Tato krásná sváteční pochoutka je ideální na pozdní snídani.

servings

Počet porcí

10 minihřbetů

preparation

Doba přípravy

35 minut

Ingredience

  • 225 g másla
  • 225 g hnědého cukru krupice
  • 4 středně velká vejce
  • 225 g mouky s přísadou kypřicího prášku
  • 1 čaj. lžičku prášku do pečiva
  • 125 g čerstvých nebo sušených brusinek
  • 50 g vyloupaných pistáciových oříšků
  • 75 g hnědého cukru krupice z produkce Fair Trade
  • 1 pomeranč

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Máslo necháme změknout. Pistáciové oříšky nasekáme nahrubo. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na plech vyskládáme deset formiček na srnčí minihřbet, příp. použijeme košíčky na muffiny.
  3. Ve velké míse šleháme máslo, cukr a pomerančovou kůru, dokud nevznikne lehký, nadýchaný krém. Po jednom vmícháme vejce, za stálého míchání přidáme mouku a prášek do pečiva.
  4. Přidáme dvě třetiny brusinek a oříšků. Směs rozdělíme do formiček a posypeme zbylými brusinkami a oříšky. Pečeme 25–30 minut, nebo do chvíle, kdy na špejli, kterou minihřbety zkoušíme, neulpívá žádné těsto.
  5. Minihřbety propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou šťávu s cukrem a výslednou směsí ještě teplé minihřbety pokapeme. Před podáváním necháme vychladnout.