Ingredience
Moučkový cukr
5 vajec
300 g hořké čokolády
250 g másla
400 g cukru krupice
Semínka z vanilkového lusku
150 g hladké mouky
50 g kakaa
0,5 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce sušeného ovoce (mix)
Špetka soli
Postup
- Příprava: Nasekejte čokoládu. Nakrájejte máslo na kostky.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzdušnou troubu na 160 stupňů, plynovou troubu na stupeň 4). Vymažte mělký plech a vyložte pečicím papírem. Papír by měl přesahovat okraje plechu (brownies se tak bude snáze vyndávat z plechu).
- Rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni. Průběžně míchejte. Poté nechte lehce vychladnout.
- Vejce, cukr a semínka z vanilkového lusku šlehejte 3-4 minuty, dokud se nevytvoří světlá pěna.
- Směs z vajec smíchejte s vychladlou směsí čokolády s máslem.
- Dále do směsi prosejte mouku a kakao, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Míchejte, dokud těsto nebude hladké.
- Jemně přimíchejte sušené ovoce.
- Směs vylijte na plech a uhlaďte povrch. Pečte 35-40 minut, nebo dokud nebude brownies upečené, ale stále vláčné uprostřed.
- Nechte vychladnout. Pak brownies vyndejte, posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na malé kostky.