Ingredience
- 70 g cukru moučka
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 210 gramů másla
- 300 g hladké mouky
- Semínka ze 2 vanilkových lusků
Postup
- Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté ořechy a přidejte na plátky nakrájené máslo. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a špičkou nože stáhněte co nejvíce semínek. Přidejte je k těstu.
- Špičkami prstů zpracujte těsto do drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Těsto rozválejte na cca 5 – 6 mm a vykrajujte rohlíčky (kulatým vykrajovátkem to jde nejlépe).
- Pečte na plechu v troubě asi 12 minut dorůžova. Vychladlé rohlíčky „namáčejte“ v moučkovém cukru a uchovejte v zakryté nádobě na chladnějším místě.
- Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.