Vaječné nudle s lososem od Cat & Cook

Perfektní letní recept.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 150 g vaječných nudlí
  • 2 x 200 g filet z lososa
  • 1 citrón
  • 6 ks baby pak choi
  • 5 lžic ketjap manis
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Rybu vyndejte hodinu předtím, než ji budete připravovat.
  2. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny. Hrnec okamžitě sundejte z plotny, promíchejte a nechte stranou. Měly by být do 10 minut hotové.
  3. Na větší pánvi rozehřejte olej a přidejte osolené filety z lososa a pak choi. Pokud máte filety s kůží, nejdříve je opečte kůží dolů. Až se ryba pustí, opatrně filety otočte. Z každé strany opékejte cca 4 minuty. Ryba by uvnitř měla být hezky vláčná. Pak choi opečte z obou stran a vyndejte z pánve na talířek. Mezitím, co se ryba opéká, přidejte na pánev nakrájený citrón na plátky a z každé strany ho opečte dozlatova.
  4. Až bude ryba téměř hotová, stáhněte plamen, přidejte do pánve kadeřávek a restujte ho jen asi 2 minuty. Lososa vařečkou lehce pokrájejte na menší kousky (kůži vyhoďte). Poté do pánve kleštěmi přendejte nudle a promíchejte. Zakápněte 5 lžícemi omáčky ketjap manis a asi lžičku rybí omáčky. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku.
  5. Podávejte s pak choi, karamelizovaným citrónem a sójovou omáčkou na případné dochucení.
  6. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments