Ingredience
- 320 g listového těsta
- 1 vejce
- 1 polévkovou lžíci moučkového cukru
- 250 g ricotty
- 2 lžíce medu
- 325 g rozpůlených třešní, zbavených pecek
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nakrájeného nadrobno
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vytáhněte těsto a vykrojte kruh o průměru 26 cm.
- Těsto vložte do kulaté formy, okraje by měly mírně přesahovat.
- Vidličkou propíchejte korpus a na okrajích vytvořte pomocí vidličky lem.
- Pečte 20 minut.
- Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem a pocukrujte 1 lžící moučkového cukru. Korpus dejte na 5 minut zpátky do trouby, dokud nebude těsto zlaté.
- Vytáhněte plech z trouby a nechte těsto mírně vychladnout.
- Rozmíchanou ricottou potřete těsto a pokapejte medem.
- Ozdobte třešněmi a posypte rozmarýnem.
- Posypte moučkovým cukrem a servírujte.