Třešňový koláč s ricottou

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

35 minut

Ingredience

  • 320 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 polévkovou lžíci moučkového cukru
  • 250 g ricotty
  • 2 lžíce medu
  • 325 g rozpůlených třešní, zbavených pecek
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nakrájeného nadrobno

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Vytáhněte těsto a vykrojte kruh o průměru 26 cm.
  3. Těsto vložte do kulaté formy, okraje by měly mírně přesahovat.
  4. Vidličkou propíchejte korpus a na okrajích vytvořte pomocí vidličky lem.
  5. Pečte 20 minut.
  6. Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem a pocukrujte 1 lžící moučkového cukru. Korpus dejte na 5 minut zpátky do trouby, dokud nebude těsto zlaté.
  7. Vytáhněte plech z trouby a nechte těsto mírně vychladnout.
  8. Rozmíchanou ricottou potřete těsto a pokapejte medem.
  9. Ozdobte třešněmi a posypte rozmarýnem.
  10. Posypte moučkovým cukrem a servírujte.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments