Treska na cherry rajčatech od Cat & Cook

Treska na cherry rajčatech od Cat & Cook hraje všemi barvami! Můžete si ji připravit jako lehkou večeři.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • Na omáčku:
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g cherry rajčátek
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 30 g másla
  • Sůl, pepř
  • Na tresku:
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 x 200 g vyšší filet z tresky
  • Sůl a pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Rybu si vyndejte na linku minimálně 45 minut předtím, než ji budete připravovat. Nepřilnavou pánev rozehřejte. Tresku pokapejte olejem a rovnoměrně ho po ní rozmažte (já to dělám rukama). Rybu opatrně položte na pánev a restujte asi 4 – 5 minut (podle výšky filetu). Dejte si pozor, ať ji nevysušíte, ryby si totiž poměrně dlouho drží zbytkové teplo. Pokud máte hodně ploché filety, postačí jen 3 minutky. Poté filety obraťte a restujte ještě asi 3 – 4 minuty. Sundejte je z pánve na talíř a nechte chvíli odpočinout.
  2. V pánvi si rozehřejte olej a přidejte na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Plamen mějte něco málo přes půlku, rajčátka hodně prskají. Restujte asi 3 minutky, poté přidejte na jemné plátky nakrájený česnek a citrónovou šťávu. Smažte ještě minutku a poté podlijte bílým vínem. Počkejte, až se vypaří alkohol. Mezitím nasekejte bazalku nahrubo a připravte si vychlazené máslo. Až z omáčky nebude cítit alkohol, sundejte pánev z plotny, přidejte bazalku, máslo, sůl a pepř a opatrně vymíchejte sametovou omáčku tak, aby rajčátka stále zůstala celá.
  3. Rybu vložte do pánve s omáčkou a podávejte s bagetkou. Pokud máte doma červené nebo zelené pesto, můžete jím ještě rybu potřít.
  4. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments