Thajské zelené kuřecí kari s rýžovými nudlemi

Nechte se očarovat rozmanitou škálou chutí asijské kuchyně.

servings

Počet porcí

2

preparation

Doba přípravy

10 minut
Vaření: 15 minut

Ingredience

  • 1 šalotka

  • 2 kuřecí prsa

  • 1 limeta

  • 1 polévková lžíce stroužků česneku

  • 90 g zelené kari pasty

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

  • 90 ml kokosového mléka

  • 100 g chřestu

  • 40 g cukrového hrášku

  • 275 g plochých rýžových nudlí

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nasekejte šalotku. Nakrájejte kuřecí prsa na cca 1 cm silné proužky. Limety rozkrojte na osminy. Nasekejte stroužek česneku. Špičky chřestu nakrájejte na délky 3 cm. Rozkrojte cukrový hrášek na polovinu podélně.
  2. Ve woku osmažte česnek na lžíci oleje česnek, šalotku a thajskou kari pastu, dokud nezměkne.
  3. Přidejte kuře a restujte asi 2 minuty.
  4. Přidejte kokosové mléko a směs duste asi 6-8 minut.
  5. potom přidejte chřest a cukrový hrášek a lehce duste další 2 minuty.
  6. Nudle připravte podle pokynů na balení.
  7. Rozdělte nudle do dvou misek a polijte je zeleným kari. Podáváme s kousky limetky.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments