Ingredience
1 šalotka
2 kuřecí prsa
1 limetka
1 polévková lžíce stroužků česneku
Sklenice kari omáčky se zelenými paprikami
1 polévková lžíce rostlinného oleje
90 ml kokosového mléka
100 g chřestu
40 g fazolových nebo hráškových lusků
275 g plochých rýžových nudlí
Postup
- Příprava: Nasekejte šalotku. Nakrájejte kuřecí prsa na cca 1 cm silné proužky. Limetku rozkrojte na osminy. Nasekejte stroužek česneku. Chřest pokrájejte na zhruba 3 cm dlouhé stonky. Lusky rozkrojte na poloviny.
- Ve wok pánvi orestujte česnek, šalotku a zelenou thajskou omáčku na rostlinném oleji, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
- Přidejte kuřecí prsa a restujte dál asi 2 minuty.
- Zalijte omáčkou s kokosovým krémem.
- Přilijte trochu vody a přiveďte směs k varu.
- Vařte omáčku na mírném plameni asi 6 minut.
- Přidejte chřest a lusky a mírně vařte další 2 minuty. Ujistěte se, že maso je dostatečně propečené.
- Uvařte nudle podle návodu na obalu.
- Rozdělte nudle do dvou porcí, zalijte kari omáčkou a podávejte s limetkou.