Thajské zelené kuřecí kari s rýžovými nudlemi

Nechte se očarovat rozmanitou škálou chutí asijské kuchyně.

servings

Počet porcí

2

preparation

Doba přípravy

10 minut
Vaření: 15 minut

Ingredience

  • 1 šalotka

  • 2 kuřecí prsa

  • 1 limetka

  • 1 polévková lžíce stroužků česneku

  • Sklenice kari omáčky se zelenými paprikami

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

  • 90 ml kokosového mléka

  • 100 g chřestu

  • 40 g fazolových nebo hráškových lusků

  • 275 g plochých rýžových nudlí

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nasekejte šalotku. Nakrájejte kuřecí prsa na cca 1 cm silné proužky. Limetku rozkrojte na osminy. Nasekejte stroužek česneku. Chřest pokrájejte na zhruba 3 cm dlouhé stonky. Lusky rozkrojte na poloviny.
  2. Ve wok pánvi orestujte česnek, šalotku a zelenou thajskou omáčku na rostlinném oleji, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  3. Přidejte kuřecí prsa a restujte dál asi 2 minuty.
  4. Zalijte omáčkou s kokosovým krémem.
  5. Přilijte trochu vody a přiveďte směs k varu.
  6. Vařte omáčku na mírném plameni asi 6 minut.
  7. Přidejte chřest a lusky a mírně vařte další 2 minuty. Ujistěte se, že maso je dostatečně propečené.
  8. Uvařte nudle podle návodu na obalu.
  9. Rozdělte nudle do dvou porcí, zalijte kari omáčkou a podávejte s limetkou.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments