Thajské zelené kari s vepřovým masem

Orientální kuchyně...mňam!

servings

Počet porcí

2

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 1 lžička oleje

  • 2 M&S steaky z vepřové panenky

  • 1 cibule

  • Thajská omáčka M&S, případně 2 balíčky M&S thajské kari pasty

  • půl plechovky kokosového mléka

  • 100 g zelených fazolek

  • 100 g stonkové brokolice

  • 1 lžička rybí omáčky

  • 1 špetka cukru

  • půl limetky

  • půl svazku koriandru

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nakrájejte steaky z vepřové panenky na nudličky. Nakrájejte cibuli. Zelené fazolky rozpulte. Brokolici nakrájejte na 4 cm kousky. Limetky odšťavněte.
  2. V pánvi wok rozehřejte olej. Jakmile se zahřeje, přidejte vepřové maso a za stálého míchání opékejte, dokud lehce nezkaramelizuje
  3. Vyjměte vepřové maso z pánve a během přípravy omáčky ho udržujte v teple. Přidejte cibuli na pánev a za stálého míchání opékejte 4 minuty, přidejte kari pastu do pánve a míchejte, aby se vše spojilo, přidejte kokosové mléko a poté přiveďte k varu. Vařte 4 minuty.
  4. Přidejte zelené fazolky a brokolici spolu s rybí omáčkou, cukrem a limetkou. Přikryjte pokličkou a vařte další 4 minuty, aby se zelenina uvařila.
  5. Ochutnejte omáčku, abyste se ujistili, že vám chutná. Měli byste mít směs sladkého, kyselého, slaného a pikantního pokrmu. Přidejte vepřové maso zpět do pánve a obalte v omáčce
  6. Každou porci ozdobte čerstvým koriandrem, arašídy, a pokud máte rádi, pálivým červeným chilli.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments