Těstoviny s kapustou a máslovou dýní

Kousek Itálie na vašem talíři!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

50 minut

Ingredience

  • 400 g máslové dýně

  • 2 stroužky česneku

  • 1 polévková lžíce sušených lístků rozmarýnu

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

  • 300 g špaget

  • 150 g kapusty

  • 25 g vlašských ořechů

  • 100 g kozího sýra

  • 2 g sušených chilli papriček

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Vlašské ořechy zlehka orestujte a nasekejte. Kozí sýr rozdrolte.
  2. Rozehřejte troubu na 190°C.
  3. Dýni, stroužky česneku a rozmarýn dejte do pekáče s vyšším dnem. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem, dejte do trouby na 30-40 minut, dokud vše nezměkne.
  4. Mezitím uvařte špagety v osolené vodě, až budou na skus. Na poslední 3 minuty ke špagetám přidejte kapustu. Vše slijte a poté nechte v hrnci.
  5. Směs dýně, česneku a rozmarýnu vzájemně promíchejte. Vlašské ořechy a kozí sýr vmíchejte do špaget s kapustou. Poté obě směsi dejte dohromady.
  6. Rozdělte do 4 porcí. Navrch posypejte sušenými chilli papričkami dle chuti.