Teplý salát s lososem, čočkou a kadeřávkem

Není salát jako salát! Tenhle nejen zahřeje a zasytí, ale doslova vás nabije novou energií!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička semínek fenyklu
  • 2 střední pórky
  • 125 g kadeřávku
  • 500 g směsi zelené čočky a čočky beluga
  • 75 g ředkviček
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 10 g čerstvého estragonu
  • 4 filety lososa
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • klínky citronu k podávání

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Čerstvý estragon nakrájejte najemno. Rozdrťte stroužek česneku. Pečlivě rozdrťte semínka fenyklu. Pórek nakrájejte na větší klínky, kadeřávek natrhejte na menší kousky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
  2. Ve velké pánvi zahřejte lžíci olivového oleje. Přidejte česnek, podrcená semínka fenyklu, pórek a vše nechte zpěnit 2 až 3 minuty, dokud pórek nezměkne.
  3. Přidejte kadeřávek a trochu vody a duste další 2 až 3 minuty, dokud nezavadne. Pánev stáhněte z plotny a odložte stranou.
  4. Uvařte čočku doměkka dle instrukcí na obalu. Poté ji přidejte do směsi z pórku a na závěr přidejte nakrájené ředkvičky. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Dijonskou hořčici prošlehejte se lžící oleje a balzamikovým octem, osolte a opepřete. Zálivku vmíchejte spolu s nasekaným estragonem do teplé směsi.
  6. Filety lososa osolte a opepřete a položte je kůží dolu na rozehřátou grilovací pánev vytřenou olejem. Filety opékejte na pánvi po dobu 3 až 4 minut, dokud maso není matné a pevné.
  7. Rozdělte salát na 4 talíře a navrch každé porce položte filet lososa. Podávejte s klínkem citronu.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments