Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička semínek fenyklu
- 2 střední pórky
- 125 g kadeřávku
- 500 g směsi zelené čočky a čočky beluga
- 75 g ředkviček
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička balzamikového octa
- 10 g čerstvého estragonu
- 4 filety lososa
- sůl a čerstvě mletý pepř
- klínky citronu k podávání
Postup
- Čerstvý estragon nakrájejte najemno. Rozdrťte stroužek česneku. Pečlivě rozdrťte semínka fenyklu. Pórek nakrájejte na větší klínky, kadeřávek natrhejte na menší kousky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
- Ve velké pánvi zahřejte lžíci olivového oleje. Přidejte česnek, podrcená semínka fenyklu, pórek a vše nechte zpěnit 2 až 3 minuty, dokud pórek nezměkne.
- Přidejte kadeřávek a trochu vody a duste další 2 až 3 minuty, dokud nezavadne. Pánev stáhněte z plotny a odložte stranou.
- Uvařte čočku doměkka dle instrukcí na obalu. Poté ji přidejte do směsi z pórku a na závěr přidejte nakrájené ředkvičky. Osolte a opepřete podle chuti.
- Dijonskou hořčici prošlehejte se lžící oleje a balzamikovým octem, osolte a opepřete. Zálivku vmíchejte spolu s nasekaným estragonem do teplé směsi.
- Filety lososa osolte a opepřete a položte je kůží dolu na rozehřátou grilovací pánev vytřenou olejem. Filety opékejte na pánvi po dobu 3 až 4 minut, dokud maso není matné a pevné.
- Rozdělte salát na 4 talíře a navrch každé porce položte filet lososa. Podávejte s klínkem citronu.