Pappardelle od Cat & Cook

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 400 g těstovin pappardelle
  • 500 g loupaných rajčat v konzervě / passaty
  • 10 ks cherry rajčátek
  • 2 lžíce nakládaných kapar v soli
  • 3 – 4 ančovičky
  • 100 g černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 150 – 200 ml kvalitního bílého vína
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 1 chili paprička
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si dejte vařit velké množství studené vody. Přiveďte k varu a řádně osolte, voda musí být slaná jako voda v moři. Vhoďte těstoviny a zprudka vařte. Je důležité, aby měly opravdu hodně vody, jinak se rozvaří.
  2. Na rozpálenou pánev nalijte olivový olej a přidejte česnek a chilli papričku. Po třech minutách smažení na středním plameni je vyjměte, olej je nyní skvěle ochucený. Do pánve přidejte kapary, olivy pokrájené na menší kousky, najemno nasekané ančovičky a na poloviny rozkrojená cherry rajčátka. Restujte asi minutu a podlijte bílým vínem. Až se víno vypaří (poznáte to tak, že olej začne opět prskat a nebude cítit alkohol), přidejte nakládaná rajčata (příp. passatu). Zvyšte plamen a vařte asi 5 – 10 minut.
  3. Nyní by pappardelle měly být téměř al dente. Přidejte je kleštěmi k omáčce a naběračkou přidejte i trochu vody z těstovin (cca 1 naběračku). Lehce promíchejte a nechte vařit 3 minuty. Chutě se krásně propojí a omáčka zhoustne díky vodě z těstovin.
  4. Hladkolistou petržel nasekejte a přidejte do pánve, zakápněte olivovým olejem, opepřete a případně osolte. Pokud používáte sušené chilli, teď je čas ho použít (podle chuti). Pokud bude třeba, přidejte olej nebo vodu z těstovin. Omáčka by měla ulpívat na těstovinách. Dobrou chuť!
  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments