Strašidelný halloweenský dort

Obdarujte své děti a hosty tímto halloweenským dortem plným čokolády a strašidelných sladkostí!

servings

Počet porcí

16 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava 70 minut; Pečení: 30 minut

Ingredience

  • Na dort:

  • 300 g hladké mouky (s vyšším obsahem lepku pro lepší kypřicí efekt)

  • 100 g kakaa

  • 1 a půl lžičky jedlé sody

  • 320 g světlého hnědého cukru

  • 300 ml podmáslí

  • 3 lžičky vanilkového extraktu

  • 3 velká vejce

  • 225 ml rostlinného oleje

  • Na polevu:

  • 100 g mléčné čokolády

  • 100 g hořké čokolády

  • 250 g slaného másla

  • 700 g moučkového cukru

  • 25 g kakaa

  • 3 lžíce mléka

  • Halloweenské sladkosti, bonbony

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Prosejte kakao. Pečlivě rozlámejte mléčnou čokoládu. Pečlivě rozlámejte hořkou čokoládu. Nechte změknout slané máslo. Prosejte moučkový cukr.
  2. Předehřejte troubu na 180°C. V konvici uvařte 150 ml vody.
  3. Formy na dort (3x 20 cm) vymažte olejem, nezapomeňte i na její okraje. Vyložte ji pečicím papírem.
  4. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a cukr.
  5. Ve vedlejší míse vyšlehejte podmáslí, vanilkový extrakt, vejce a olej a po částech vmíchejte do suché směsi.
  6. Do mísy přidejte 150 ml horké vody a míchejte do té doby, než budete mít jemnou směs.
  7. Směs rozdělte do 3 forem a ty pečte 25-30 minut.
  8. Špejli píchněte do dortu, a pokud ji vytáhnete suchou, je dort hotový.
  9. Nechte dort ve formě vychladnout po dobu 15 minut. Poté dort vyndejte z formy a nechte ho stranou do úplného vychladnutí.
  10. Nyní se pusťte do přípravy polevy.
  11. Obě čokolády dejte do mikrovlnné trouby, aby se rozpustily. To můžete udělat i v horké lázni.
  12. Do velké mísy si připravte máslo, moučkový cukr, kakao a mléko a vytvořte jemnou směs.
  13. Přidejte čokoládu a znovu zamíchejte.
  14. Mísu přikryjte utěrkou a nechte ji stát při pokojové teplotě.
  15. Jako šablonu použijte talíř, odřízněte kruh ze středu jednoho koláče a opatrně jej odstraňte.
  16. Korpus rozdrolte na drobné drobky a dejte stranou.
  17. Naberte si plnou polévkovou lžíci polevy, tou pak namažte spodní část dortu.
  18. Prostřední část dortu naplňte halloweenskými sladkostmi.
  19. Zbylou polevou natřete celý dort.
  20. Drobnými dortovými drobky posypte dort a nezapomeňte na jeho strany. Dort také ozdobte halloweenskými sladkostmi.
  21. Dort před servírováním nechte v ledničce.