Spaghetti carbonara od Cat & Cook

Rychlý a delikátní recept na spaghetti carbonara v podání Cat&Cook.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 50 g čerstvě strouhaného parmezánu
  • 200 g celozrnných těstovin spaghetti
  • 100 g pancetty
  • 3 žloutky
  • čerstvě mletý pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Jako první si dejte vařit vodu na těstoviny. Měly by to být minimálně 3 litry. Až se začne vařit, osolte ji a po minutě vložte těstoviny. Vařte dokud nebudou na skus.
  2. Mezitím nakrájejte sušenou slaninu na proužky / kostičky. Parmezán najemno nastrouhejte. Oddělte žloutky od bílků. Prošlehejte sýr se žloutky a přilijte asi 1,5 – 2 sběračky vody z těstovin.
  3. Na rozpálenou pánev přidejte slaninu a na středním ohni ji nechte opéct dokřupava. Nyní by měly být těstoviny al dente. Pomocí kleští či pinzety je přendejte přímo z hrnce do pánve. Přilijte ještě sběračku vody z těstovin. Těstoviny promíchejte s orestovanou slaninou a stáhněte z ohně. Počkejte dvě minuty. Do pánve nyní nalijte připravenou žloutkovou hmotu a energicky míchejte. Vytvoří se nádherná lesklá omáčka obalená kolem těstovin, takzvaná crema.
  4. Servírujte v hlubokém talíři posypaném čerstvým parmezánem. Pokud máte rádi ostré pokrmy, posypte spaghetti sušeným mletým chilli, je to přírodní spalovač a jídlu dodá jiskru.
  5. Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.
Subscribe
Upozornit na

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Móňa
5 let před
Hodnocení :
     

Skvělý recept a výsledek ještě lepší 😉