Ingredience
- 50 g čerstvě strouhaného parmezánu
- 200 g celozrnných těstovin spaghetti
- 100 g pancetty
- 3 žloutky
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Jako první si dejte vařit vodu na těstoviny. Měly by to být minimálně 3 litry. Až se začne vařit, osolte ji a po minutě vložte těstoviny. Vařte dokud nebudou na skus.
- Mezitím nakrájejte sušenou slaninu na proužky / kostičky. Parmezán najemno nastrouhejte. Oddělte žloutky od bílků. Prošlehejte sýr se žloutky a přilijte asi 1,5 – 2 sběračky vody z těstovin.
- Na rozpálenou pánev přidejte slaninu a na středním ohni ji nechte opéct dokřupava. Nyní by měly být těstoviny al dente. Pomocí kleští či pinzety je přendejte přímo z hrnce do pánve. Přilijte ještě sběračku vody z těstovin. Těstoviny promíchejte s orestovanou slaninou a stáhněte z ohně. Počkejte dvě minuty. Do pánve nyní nalijte připravenou žloutkovou hmotu a energicky míchejte. Vytvoří se nádherná lesklá omáčka obalená kolem těstovin, takzvaná crema.
- Servírujte v hlubokém talíři posypaném čerstvým parmezánem. Pokud máte rádi ostré pokrmy, posypte spaghetti sušeným mletým chilli, je to přírodní spalovač a jídlu dodá jiskru.
- Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.
Skvělý recept a výsledek ještě lepší 😉