Ingredience
100 g změklého másla
3 velké zralé banány
150 g medu
2 středně velká vejce
0,5 lžičky mleté skořice
225 g bezlepkové nebo hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g bezlepkových nebo normálních cereálií nebo granoly
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Lehce vymažeme a vyložíme formu na 1 kg bochníku.
- Oloupeme a nahrubo nakrájíme 2 banány.
- Máslo, med, vejce, nakrájené banány, skořici, mouku a prášek do pečiva vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka.
- Přelijme do velké mísy a vmícháme 75 g vloček.
- Lžící směs vložíme do formy.
- Zbylý banán nakrájíme na dlouhé tenké plátky a položíme je podélně na povrch směsi.
- Povrch chlebíčku dále posypeme směsí cereálií. Umístíme na prostřední rošt a pečeme 40-45 minut dokud povrch nezezlátne.
- Vyjmeme z trouby a pokapeme medem.
- Po vyjmutí z trouby necháme alespoň 30 minut vychladnout ve formě.
- Podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.