Ingredience
200 g honduraských krevet M&S
3 pol. lžíce mátové omáčky M&S
1 stroužek česneku
olivový olej
230 g směs zeleniny obalené v těstíčku M&S
hrst kroužků kalamárů obalených v těstíčku se solí a pepřem M&S
citron, limetka, majonéza
Postup
- Rozmrazené krevety si napíchneme na špejli a připravíme špízy. Ve větší pánvi si osmažíme česnek na olivovém oleji do zlatova. Pak přidáme krevetové špízy, restujeme z každé strany cca minutu a pak zakápneme půl deci bílého vína. Jakmile se víno vyvaří, přidáme 3 lžíce mátové omáčky, dochutíme máslem a solí a můžeme servírovat.
- Zeleninovou tempuru a kalamáry, bramborové kroužky pečeme v troubě dle návodu.
- Servírujeme s majonézou a uzeným kečupem. K tomuto receptu jsem si dopřál Albariño, Rías Baixas, M&S Classics No.14, protože si v létě potrpím na opravdu suchá a výrazná vína.
- Přeji vám dobrou chuť a hezký zbytek léta! Příště se spolu podíváme za víny z nového světa.
- Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil )