Roláda s máslovou zeleninou, sýrovou a brusinkovou omáčkou od Cat & Cook

Roláda s máslovou zeleninou, sýrovou a brusinkovou omáčkou rozhodně nesmí chybět na Vašem stole!

servings

Počet porcí

3-5 (podle velikosti rolády)

preparation

Doba přípravy

90 minut

Ingredience

  • Omáčka z brusinek
  • 400 g čerstvých brusinek
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 ml vývaru (zeleninový/kuřecí)
  • Muškátový oříšek
  • Sůl, pepř
  • Omáčka ze sýra brie
  • 300 ml smetany 30 – 45 %
  • 250 g sýra brie
  • Červený pepř
  • Sůl
  • Roláda a máslová zelenina
  • Balení rolády M&S dle vašeho výběru
  • 100 g másla
  • 1 palice česneku
  • 3 snítky rozmarýnu / tymiánu
  • Pár brusinek
  • 300 g baby zeleniny (mrkvička, žampiony, kukuřičky...)
  • 40 g másla

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Omáčka z brusinek: Do pánve vložte brusinky, cukr a zahřejte na středním plamenu. Poté po částech přilévejte vývar a duste, dokud se brusinky nerozvaří a omáčka není hezky hustá. Nakonec přidejte trochu muškátového oříšku a dochuťte pepřem a solí.
  2. Omáčka ze sýra brie: Smetanu přiveďte pod bod varu a přidejte na malé kostičky nakrájený sýr brie. Na nízkém plamenu a za stálého míchání nechte sýr rozpustit. Až bude sýr rozpuštěný, rozmixujte omáčku do hladka.
  3. Roláda a máslová zelenina: Roládu pokojové teploty připravte do pekáčku s máslem, bylinkami, brusinkami a rozpůlenou palicí česneku. Pečte na 180 stupňů asi 1 hodinu do vnitřní teploty 70 – 75 stupňů. Bude-li třeba, na posledních 10 minut můžete zapnout vrchní gril na opečení kůrky.
  4. Po vyndání z trouby nechte roládu alespoň 5 minut odpočinout, než do ní říznete. Šťávy uvnitř se tak vyrovnají a roláda zůstane hezky šťavnatá.
  5. Baby zeleninku vařte v páře asi 7 minut (pokud nemáte parní troubu, stačí použít pařáček jako na ohřívání knedlíků) a poté ji lehce osmahněte na kostičce másla. Přidejte sůl, pepř a případně tymián.
  6. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments