Ingredience
200 g oloupaných mandlí
100 g pekanových ořechů
250 g datlí
100 g 85% čokolády
3 lžíce řepkového nebo rostlinného oleje
50 g sušeného kokosu
300 ml M&S smoothie (verze Super Berry)
150 g lesního ovoce M&S (maliny, borůvky)
Postup
- Příprava: Vypeckujte datle. Rozlamte čokoládu na menší kousky. Promíchejte M&S smoothie.
- Rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
- Rozprostřete oříšky na pečicí plech a dejte je do rozehřáté trouby na 10 minut, v polovině času je promíchejte.
- Nechte vychladnout.
- Mezitím zalijte datle horkou vodou a nechte je v ní namočené po dobu 5 minut.
- Vymažte pečicí plech s vyšším okrajem nebo pekáč o rozměru 25 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.
- Vyndejte datle z vody a osušte je od nadbytečné vody.
- V mikrovlnce po dobu 20 sekund nechte rozpustit čokoládu.
- Do sekáčku nebo kuchyňského robotu dejte datle, přidejte čokoládu a olej, mixujte a vytvořte hladkou směs.
- Přidejte 100 g ořechů a lehce je ve směsi nasekejte.
- Přidejte do směsi kokos a poté směsí vylijte pečicí plech nebo pekáč.
- Směs nechte vychladnout.
- Zbývající ořechy a špetku soli dejte do čistého sekáčku nebo kuchyňského robota.
- Po dobu 3 minut ořechy nasekejte, dokud nebudou mít hladkou konzistenci.
- Nalijte přes čokoládovou směs a celek dejte na 1 hodinu do lednice nebo mrazničky.
- Poté na tento základ nalijte smoothie.
- Do smoothie naházejte rovnoměrně lesní ovoce a dejte opět do lednice nebo mrazničky na 4 hodiny, dokud směs neztuhne.
- 20 minut před servírováním řezy vyndejte z lednice a rozkrájejte je na kousky.
- Řezy dále můžete mít v ledničce po dobu 2 týdnů.