Řezy s čokoládou, oříšky a lesními plody

Lesní plody nejsou pouze sezónní záležitostí. U nás v M&S je máme po celý rok! Vyzkoušejte například tento recept.

servings

Počet porcí

12 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava: 30 minut; Vaření: 60 minut

Ingredience

  • 200 g oloupaných mandlí

  • 100 g pekanových ořechů

  • 250 g datlí

  • 100 g 85% čokolády

  • 3 lžíce řepkového nebo rostlinného oleje

  • 50 g sušeného kokosu

  • 300 ml M&S smoothie (verze Super Berry)

  • 150 g lesního ovoce M&S (maliny, borůvky)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Vypeckujte datle. Rozlamte čokoládu na menší kousky. Promíchejte M&S smoothie.
  2. Rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
  3. Rozprostřete oříšky na pečicí plech a dejte je do rozehřáté trouby na 10 minut, v polovině času je promíchejte.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Mezitím zalijte datle horkou vodou a nechte je v ní namočené po dobu 5 minut.
  6. Vymažte pečicí plech s vyšším okrajem nebo pekáč o rozměru 25 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  7. Vyndejte datle z vody a osušte je od nadbytečné vody.
  8. V mikrovlnce po dobu 20 sekund nechte rozpustit čokoládu.
  9. Do sekáčku nebo kuchyňského robotu dejte datle, přidejte čokoládu a olej, mixujte a vytvořte hladkou směs.
  10. Přidejte 100 g ořechů a lehce je ve směsi nasekejte.
  11. Přidejte do směsi kokos a poté směsí vylijte pečicí plech nebo pekáč.
  12. Směs nechte vychladnout.
  13. Zbývající ořechy a špetku soli dejte do čistého sekáčku nebo kuchyňského robota.
  14. Po dobu 3 minut ořechy nasekejte, dokud nebudou mít hladkou konzistenci.
  15. Nalijte přes čokoládovou směs a celek dejte na 1 hodinu do lednice nebo mrazničky.
  16. Poté na tento základ nalijte smoothie.
  17. Do smoothie naházejte rovnoměrně lesní ovoce a dejte opět do lednice nebo mrazničky na 4 hodiny, dokud směs neztuhne.
  18. 20 minut před servírováním řezy vyndejte z lednice a rozkrájejte je na kousky.
  19. Řezy dále můžete mít v ledničce po dobu 2 týdnů.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments