Pórková polévka s velšským sendvičem

Geniální kombinace krémového pórku a brambor v jedné polévce! Polévku podávejte s velšským sendvičem. Ideální tip na delikátní večeři.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut (5 minut příprava, 25 minut vaření)

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 střední pórky
  • 400 g brambor
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany nebo créme fraiche
  • 1 polévková lžíce čerstvě nakrájené petržele
  • Špetka soli a pepře
  • 225 g nastrouhaného, vyzrálého čedaru
  • 25 g změklého másla
  • 1 polévková lžíce Worcestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce anglické hořčice
  • 2 polévkové lžíce velšského světlého piva nebo mléka
  • 4 plátky toustu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nakrájejte cibuli. Pórek nakrájejte na plátky. Nakrájejte brambory na kostičky.
  2. Pro přípravu polévky rozpalte olivový olej ve velkém rendlíku. Přidejte cibuli, pórek a brambory a vše vařte 4 až 5 minut, dokud zelenina a brambory nezměknout a nezesvětlají.
  3. Přidejte zeleninový vývar a koření a vše přiveďte k varu a poté přikryjte pokličkou. Ztlumte teplotu a pomalu vařte dalších 15 minut nebo do té doby, dokud brambory nezměknou.
  4. Polévku míchejte do té doby, dokud nebude krémová. Poté přidejte na teplotě, vmíchejte smetanu nebo créme fraiche a podle chuti polévku okořeňte.
  5. Mezitím čedar rozdrolte a smíchejte ho s máslem, Worcestrovou omáčkou, hořčicí a světlým pivem nebo mlékem. Směs rozprostřete na tousty a ty poté dejte rozpálený na gril nebo do předehřáté trouby na 1-2 minuty, dokud se sýr nerozpustí a toust nebude mít zlatavou barvu.
  6. Polévku nalijte naběračkou do polévkové mísy a ozdobte ji nasekanou petrželí. Podávejte s tousty rozkrojenými na trojúhelníčky. Dobrou chuť!
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments