Pomerančová buchta s mákem, s karamelizovanými klementinkami, nemléčným kokosovým jogurtem a praženými mandlemi

Další ze skvělých receptů M&S!

servings

Počet porcí

8 porcí

preparation

Doba přípravy

15 minut + 60 minut pečení

Ingredience

  • 1 směs Made Without Meat na pomerančovou buchtu s mákem
  • 2 středně velká vejce z volného chovu
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
  • 500 ml vody
  • 500 g cukru krupice
  • 6 klementinek
  • 30 g plátkových mandlí
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 hrnky kokosového jogurtu Made Without Dairy

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Dvě klementinky použijeme na ozdobu, 4 klementinky rozkrojíme napůl.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
  3. Podlouhlou formu na cca 1 kg vyložíme pečicím papírem.
  4. Buchtu připravíme podle instrukcí na obalu směsi.
  5. Těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud buchta nezezlátne a nebude propečená.
  6. Necháme 5 min chladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.
  7. Mezitím připravíme klementinkové pyré. V rendlíku na středním plameni ohříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 4 rozpůlené klementinky a vaříme na mírném plameni až 1 hodinu, dokud nezměknou. Vyjmeme klementinky z cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu.
  8. Tip: Zbylý sirup můžeme využít při přípravě alkoholických i nealkoholických koktejlů. Trochou sirupu můžeme také zalít hotovou, vychladlou buchtu pro zvýraznění chuti.
  9. Na malé pánvi na mírném plameni nasucho pražíme mandle po dobu 5 minut, dokud nejsou jemně opražené. Sundáme z pánve a necháme zchladnout. V téže pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej.  Jakmile je olej dostatečně horký, přidáme klementinky a med a vaříme asi 4 minuty, dokud směs mírně nezkaramelizuje.
  10. Buchtu podáváme nakrájenou na plátky, s kopečkem kokosového jogurtu a klementinkovým pyré.
  11. Na závěr plátky buchty posypeme mandlemi a přidáme dílky klementinek.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments