Ingredience
- 1 směs Made Without Meat na pomerančovou buchtu s mákem
- 2 středně velká vejce z volného chovu
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml vody
- 500 ml vody
- 500 g cukru krupice
- 6 klementinek
- 30 g plátkových mandlí
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička medu
- 2 hrnky kokosového jogurtu Made Without Dairy
Postup
- Příprava: Dvě klementinky použijeme na ozdobu, 4 klementinky rozkrojíme napůl.
- Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
- Podlouhlou formu na cca 1 kg vyložíme pečicím papírem.
- Buchtu připravíme podle instrukcí na obalu směsi.
- Těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud buchta nezezlátne a nebude propečená.
- Necháme 5 min chladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.
- Mezitím připravíme klementinkové pyré. V rendlíku na středním plameni ohříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 4 rozpůlené klementinky a vaříme na mírném plameni až 1 hodinu, dokud nezměknou. Vyjmeme klementinky z cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu.
- Tip: Zbylý sirup můžeme využít při přípravě alkoholických i nealkoholických koktejlů. Trochou sirupu můžeme také zalít hotovou, vychladlou buchtu pro zvýraznění chuti.
- Na malé pánvi na mírném plameni nasucho pražíme mandle po dobu 5 minut, dokud nejsou jemně opražené. Sundáme z pánve a necháme zchladnout. V téže pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej. Jakmile je olej dostatečně horký, přidáme klementinky a med a vaříme asi 4 minuty, dokud směs mírně nezkaramelizuje.
- Buchtu podáváme nakrájenou na plátky, s kopečkem kokosového jogurtu a klementinkovým pyré.
- Na závěr plátky buchty posypeme mandlemi a přidáme dílky klementinek.