Ingredience
80 g ovesných vloček
250 ml polotučného mléka
1 pomeranč
2 velká jablka
0,25 lžičky mleté skořice
0,25 lžičky mletého zázvoru
200 g borůvek
200 g řeckého jogurtu bez tuku
1 malé mango
25 g pistácií
Postup
- Příprava: Oloupejte pomeranče a odšťavněte je. Z velkých jablek nahrubo nastrouhejte slupku a dužinu. Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pistácie oloupejte a nasekejte nahrubo.
- Do mísy dejte ovesné vločky, mléko, 4 lžíce pomerančové šťávy, pomerančovou kůru, nastrouhané jablko, skořici a zázvor.
- Dobře promíchejte a rozdělte do 4 zavařovacích sklenic nebo nádob s víčky.
- Do sklenic rozdělte borůvky a poté vrstvu jogurtu.
- Navrch dejte mango a pistácie.
- Chlaďte v lednici alespoň 20 minut, aby ovesné vločky nasákly mlékem, nebo přes noc, aby byly ráno připravené ke konzumaci.