Podzimní bruschetta s pečenou řepou a vlašskými ořechy

Podzim je tady! Přivítejte ho bruschettou s pečenou řepou a vlašskými ořechy.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava 15 minut, vaření 45 minut

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • Hoblinky sýru Pecorino
  • 150 g italského chleba ciabatta
  • 400 g čerstvé řepy
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 40 g vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička sherry octa
  • 1 čajová lžička ořechového oleje
  • Půl čajové lžičky hrubozrnné hořčice
  • Půl čajové lžičky medu
  • 1 polévková lžíce čerstvé petržele

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Rozkrojte ciabattu na 3 plátky (každý o tloušťce cca 1 cm). Oloupejte a nakrájejte řepu na malé měsíčky. Nahrubo nakrájejte vlašské ořechy. Nakrájejte najemno čerstvou petržel.
  2. Rozpalte gril/troubu. Krajíce ciabatty dejte na mřížku
  3. Opečte je po dobu 1-2 minuty z každé strany dokud nebudou mít zlatavou barvu.
  4. Každou stranu poté potřete stroužkem česneku a nechte vychladit.
  5. Troubu předehřejte na 180 až 200 stupňů.
  6. Měsíčky řepy rozprostřete na plech, potřete je olivovým olejem a posypte tymiánem.
  7. Pečte po dobu 25 minut, poté vyjměte z trouby.
  8. Přidejte k řepě vlašské ořechy a opět vraťte do trouby na 5 minut. Mezitím přejděte na další krok.
  9. Mezitím si připravíme dresink. Vyšlehejte sherry ocet s ořechovým olejem, hrubozrnnou hořčicí a medem. Touto směsí přelijte řepu.
  10. Lžící naberte celou směs na připravené ciabatty. Ciabatty navrch ozdobte petrželí a hoblinkami sýru Pecorino.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments