Ingredience
- 2 špenátové tortilly*
- Kadeřávek / oblíbený salát
- Červené zelí
- 200 g krémového sýra
- 200 g pastrami / oblíbené šunky
- Sůl, pepř
- *Pokud nemáte špenátové tortilly, použijte jakékoliv jiné a dovnitř přidejte špenát
Postup
- Pokud máte kadeřávek tužší, nebojte se ho blanšírovat. Do hodně slané (na 1 litr vody asi 30 g soli), vařící vody vhoďte kadeřávek a počkejte 1,5 minuty. Mezitím si připravte do mísy studenou vodu s pár kostkami ledu. Kadeřávek přendejte přímo do ledové vody a počkejte 5 minut. Poté ho vyndejte na utěrku a usušte. Nyní bude mít nejen hezčí barvu, ale i lepší chuť.
- Tortilly pomažte sýrem, posolte, popepřete a přidejte listy červeného zelí. Zelí můžete také nakrájet na proužky, záleží na vás. Zelí rovnoměrně poklaďte kadeřávkem a nakonec přidejte pastrami. Dlaněmi směs přitiskněte k tortille a opatrně zabalte.
- Podávejte třeba s nakrájeným rajčetem ochuceným pepřem a solí.
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.