Pizza Florentine

Italská klasika :)

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava 10 minut, pečení 41 minut

Ingredience

  • 90 g natenko nakrájené šunky
  • 240 g mladého špenátu
  • 1 pol. lžíce cukru krupice
  • 1 pol. lžíce sušeného oregana
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 2 pol. lžíce olivového oleje
  • 100 g zralého čedaru
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 12 vypeckovaných černých oliv
  • 4 pečárky hnědé
  • 2 korpusy na pizzu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Pečárky nakrájíme na tenké plátky. Vypeckované černé olivy scedíme a nasekáme. Rozmačkáme stroužky česneku. Zralý čedar nakrájíme na centimetrové kostky.
  2. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme česnek a 30 vteřin smažíme.
  3. Vmícháme rajčata, oregano a cukr. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni po dobu 20–25 minut, dokud směs nezhoustne. Dochutíme a odstavíme. Mezitím můžeme přistoupit k dalšímu kroku.
  4. Špenát nasypeme do cedníku a pomalu prolijeme konvicí vroucí vody. Jakmile listy špenátu zvadnou, mačkačem na brambory z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Poté nasekáme nahrubo.
  5. Předehřejeme troubu na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C) a nahřejeme v ní 2 plechy.
  6. Na každém korpusu rozetřeme polovinu tomatové omáčky, přičemž necháme centimetrový okraj.
  7. Korpusy rovnoměrně poklademe mírně zkrabacenými plátky šunky, špenátem, houbami, sýrem a olivami. Pokapeme zbývajícím olejem.
  8. Uprostřed vrstvy ingrediencí prsty vytvoříme prohlubeninu, do níž rozklepneme vajíčko. Dle chuti okořeníme.
  9. Z trouby vytáhneme nahřáté plechy a vložíme na ně obě pizzy. Pečeme 15 minut, resp. dokud nejsou pizzy propečené.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments