Pistáciový cheesecake od Cat & Cook

Dokonalý dezert k odpolední kávě!

servings

Počet porcí

12 porcí

preparation

Doba přípravy

45 minut + tuhnutí 12 hodin

Ingredience

  • Na formu s průměrem 15 cm
  • Korpus
  • 120 g pistácií
  • 12 datlí
  • 1,5 lžíce medu
  • Cheesecake
  • 300 g cream cheese
  • 350 g pistácií
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • Semínka z 1 vanilkového lusku / lžička přírodní vanilkové esence

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem. Směs napěchujte po celé ploše formy, a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
  2. Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo. Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne.
  3. Před podáváním ho doporučujeme dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet. Dobrou chuť!
  4. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.

Přidejte Hodnocení