Pestrobarevný salát

Leden zrovna barvami nehýří, ale tento salát zaručeně ano!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava: 15 minut; Vaření: 5 minut

Ingredience

  • 250 g sýru halloumi

  • 1 sáček mixu salátů M&

  • 4 zralá avokáda

  • 200 g jahod

  • 100 g semínka granátového jablka

  • Lístky bazalky

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 2 lžičky medu

  • sůl a pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nakrájejte sýr halloumi na plátky. Rozpulte avokáda, odstraňte z nich pecku a oloupejte je. Rozpulte jahody.
  2. Rozehřejte pánev.
  3. Až bude pánev rozehřátá, dejte na ni plátky sýru halloumi. Opékejte je po dobu 1-2 minuty z každé strany, do té doby až budou mít zlatavou barvu, nemusíte se bát, sýr se nerozteče.
  4. Mezitím rozdělte mix salátových listů na 4 porce.
  5. Na salát dejte avokádo nakrájené na plátky a mezi něj přidejte rozpůlené kousky jahod. Navrch dejte sýr halloumi a nedbale přes celou porci poházejte granátové jablko.
  6. Vytvořte si dresink smícháním citronové šťávy, olivového oleje, dochuťte solí a pepřem.
  7. Salát můžete také ozdobit lístky bazalky.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments