Pečené kuře v bílé vínové omáčce

Výtečná svátční večeře ve formě křehkého kuřecího masa.

servings

Počet porcí

3

preparation

Doba přípravy

Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut

Ingredience

  • zmražený hrášek

  • 2 stroužky česneku

  • 2 malé cibule

  • 350 g brambor charlotte

  • 3 snítky tymiánu

  • 1,5 kg celého středního kuřete

  • 250 ml bílého vína

  • 150 ml kuřecího vývaru

  • 1 polévková lžíce kukuřičné mouky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu zahřejte na 200 ° C/400 ° F/plyn 6 (180 ° C pro trouby s ventilátorem).
  2. Brambory, cibuli, česnek a tymián dejte do velkého kastrolu a kuře posaďte navrch.
  3. Zalijeme vínem a vývarem, přikryjeme a pečeme 45 minut.
  4. Sejměte pokličku a vařte dalších 45 minut, dokud kuře nezačne zezlátnout a není propečené.
  5. Vyjměte kuře z kastrolu a před vyřezáváním nechte 10 minut odpočívat na prkénku.
  6. Přidejte směs kukuřičné mouky do vinné omáčky a jemně zahřívejte do zhoustnutí.
  7. Podáváme s bramborami, cibulí, omáčkou a hráškem.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments