Ingredience
zmražený hrášek
2 stroužky česneku
2 malé cibule
350 g brambor charlotte
3 snítky tymiánu
1,5 kg celého středního kuřete
250 ml bílého vína
150 ml kuřecího vývaru
1 polévková lžíce kukuřičné mouky
Postup
- Troubu zahřejte na 200 ° C/400 ° F/plyn 6 (180 ° C pro trouby s ventilátorem).
- Brambory, cibuli, česnek a tymián dejte do velkého kastrolu a kuře posaďte navrch.
- Zalijeme vínem a vývarem, přikryjeme a pečeme 45 minut.
- Sejměte pokličku a vařte dalších 45 minut, dokud kuře nezačne zezlátnout a není propečené.
- Vyjměte kuře z kastrolu a před vyřezáváním nechte 10 minut odpočívat na prkénku.
- Přidejte směs kukuřičné mouky do vinné omáčky a jemně zahřívejte do zhoustnutí.
- Podáváme s bramborami, cibulí, omáčkou a hráškem.