Ingredience
- 1 kachna (1,7 – 2 kg)
- 1 velká cibule
- 3 snítky tymiánu
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 kg baby brambor
- 8 - 10 fíků
- Zeleninový / kuřecí vývar
- Mikro bylinky a granátové jablko na ozdobu
Postup
- Kachna musí mít pokojovou teplotu, proto si ji vyndejte z lednice alespoň 2 hodiny před pečením.
- Předehřejte troubu na 150 stupňů. Kachnu lehce na kůži prořežte v prsní oblasti – dejte si pozor, abyste se neprořízli až k masu. Řádně ji osolte, opepřete a nevynechte ani dutinu. Naplňte ji cibulí pokrájenou na čtvrtky a tymiánem (pár větviček schovejte na později).
- Kachnu umístěte prsní stranou dolů do velkého pekáče, zalijte 1/2 šálkem vývaru. Pečte asi 1,5 hodiny přiklopené ve střední části trouby. Vyjměte pekáč z trouby a přeneste kachnu na tác. Slijte tuk. Na pekáč umístěte brambory, kapustičky (pokud máte menší, přidejte je až po 25 minutách pečení) a zalije 1/2 šálkem kachního tuku. Přidejte trochu soli, pepře a tymián. Brambory nahrňte spíš ke krajům a vraťte kachnu na pekáč, prsy nahoru.
- Pečte, dokud brambory nejsou hotové a kachna hezky zlatavá. Bude to trvat si 45 – 60 minut. Po této době přendejte kachnu na prkénko, nechte ji odpočívat minimálně 10 minut a připravte si přílohu. K bramborám přidejte nakrájené fíky na čtvrtiny. Pečte, dokud fíky nejsou měkké a šťavnaté, asi 5 – 8 minut. Na závěr ozdobte mikro bylinkami a granátovým jablkem.
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.