Pečená kachna s fíky a kapustičkami od Cat & Cook

Pečená kachna je klasika, co si ji ale udělat trochu netradičně?

servings

Počet porcí

4 - 5

preparation

Doba přípravy

2,5 - 3h

Ingredience

  • 1 kachna (1,7 – 2 kg)
  • 1 velká cibule
  • 3 snítky tymiánu
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 kg baby brambor
  • 8 - 10 fíků
  • Zeleninový / kuřecí vývar
  • Mikro bylinky a granátové jablko na ozdobu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Kachna musí mít pokojovou teplotu, proto si ji vyndejte z lednice alespoň 2 hodiny před pečením.
  2. Předehřejte troubu na 150 stupňů. Kachnu lehce na kůži prořežte v prsní oblasti – dejte si pozor, abyste se neprořízli až k masu. Řádně ji osolte, opepřete a nevynechte ani dutinu. Naplňte ji cibulí pokrájenou na čtvrtky a tymiánem (pár větviček schovejte na později).
  3. Kachnu umístěte prsní stranou dolů do velkého pekáče, zalijte 1/2 šálkem vývaru. Pečte asi 1,5 hodiny přiklopené ve střední části trouby. Vyjměte pekáč z trouby a přeneste kachnu na tác. Slijte tuk. Na pekáč umístěte brambory, kapustičky (pokud máte menší, přidejte je až po 25 minutách pečení) a zalije 1/2 šálkem kachního tuku. Přidejte trochu soli, pepře a tymián. Brambory nahrňte spíš ke krajům a vraťte kachnu na pekáč, prsy nahoru.
  4. Pečte, dokud brambory nejsou hotové a kachna hezky zlatavá. Bude to trvat si 45 – 60 minut. Po této době přendejte kachnu na prkénko, nechte ji odpočívat minimálně 10 minut a připravte si přílohu. K bramborám přidejte nakrájené fíky na čtvrtiny. Pečte, dokud fíky nejsou měkké a šťavnaté, asi 5 – 8 minut. Na závěr ozdobte mikro bylinkami a granátovým jablkem.
  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments