Pain perdu neboli French toast od Cat & Cook

servings

Počet porcí

3 až 4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 150 ml smetany 30 – 40 %
  • 3 vejce
  • Přírodní vanilkový extrakt / vanilkový lusk
  • 1 – 2 lžíce cukru moučka
  • ½ lžičky skořice
  • špetka soli
  • 4 velké nebo 6 menších plátků máslové briošky (případně toustového chleba)
  • 100 g másla
  • 1 banán
  • Ořechy podle chuti
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 50 – 70 g másla
  • Javorový sirup
  • Borůvky na ozdobu (nemusí být)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Briošku nakrájejte na plátky. Vejce prošlehejte se smetanou, vanilkou, skořicí a cukrem moučka. Pánvičku se silným dnem rozehřejte na střední stupeň a přihoďte 50 g másla. Polovinu plátků briošky namočte v připravené vaječné směsi z obou stran. Osmažte z každé strany dozlatova. Poté pánev vytřete kuchyňskou utěrkou a přidejte dalších 50 g másla. Připravte zbytek chleba stejným způsobem.
  2. Mezitím co smažíte french tousty, připravte si karamelizovaný banán. Rozpalte si pánev na střední stupeň, přidejte máslo a až se rozpustí, položte na něj banány nakrájené na menší části. Po 2 minutách je obraťte a zasypte cukrem krupice a oblíbenými ořechy. Až cukr zkaramelizuje, opatrně promíchejte a sundejte z plotny.
  3. Tousty servírujte s banánem a javorovým sirupem. Na závěr můžete jídlo ozdobit borůvkami.
  4. TIP: Máte rádi burákové máslo? Promažte briošku lžící másla a přikryjte druhou. Poté postupujte stejně (namočte ve směsi a osmažte). Výborné je to i s čokoládou!

    Dobrou chuť :)

  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments